Prantsusmaa velotuuri viienda etapi võitja selgus grupifinišis, kus Mark Cavendish (Astana Qazaqstan Team) edestas belglast Jasper Philipseni (Alpecin–Deceuninck) ja norralast Alexander Kristoffi (Uno-X Mobility). Sellega kirjutas britt ennast Tour de France’i ajalukku.

Cavendish on nüüd võitnud kõige mainekamal velotuuril 35 etappi, mida on üks enam kui legendaarsel Eddy Merckxil. „Olin natuke umbusklik. Võtsin sel aastal suure riski, et oleksin tänavusel Tour de France’il hea. Töötasime välja täpse plaani, kuidas me peaksime meeskond koostama ja mida peame minu varustusega tegema. Iga pisemgi detail oli suunatud konkreetselt tänasesse päeva,“ märkis Cavendish, kelle jaoks esialgu pidi eelmise aasta tuur jääma viimaseks. Aga kuna toona võistlemisest midagi välja ei tulnud, siis lükkas ta pensionile jäämise edasi.

Cavendish võttis esimest korda Tour de France’ist osa 2008. aastal, mil ta teenist neli etapivõitu.

Tänavuse tuuri kokkuvõttes hoiab esikohta sloveen Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), kes edestab belglast Remco Evenepoeli (Soudal–Quick-Step) 45 ja taanlast Jonas Vingegaardi (Visma–Lease a Bike) 50 sekundiga. Ülejäänud konkurendid jäävad Pogačarist maha enam kui minutiga.