1x
00:00

Rõõmusõnum kõigile merekarudele, purjetamishulludele ja kultuurisõpradele – ka sel suvel lükkab Muhu väina regatt taas purjedele hoo sisse ning pidu ja võistlus purjetavad käsikäes mööda Eestimaa sadamaid. Regatil ootavad nii võistlejaid kui kaasaelajaid ees põnevad elamused ja vägev kultuuriprogramm – mõlemaid saab nautida võistlussadamates ja veeteedel ning ka maismaalt kaasa elades.

A. Le Coqi 67. Muhu väina regatt ja The Tall Ships Races toovad Tallinna lahe purjeid täis

Sel aastal juba 67. korda purjetatav Eesti vanim ja suurim purjeregatt algab Tallinnas mitmel põhjusel. Viimati oli regatt Tallinnas 2020. aastal, kui viimase etapina purjetati Tallinna lahel Olümpia ring meenutamaks 40 aasta möödumist Tallinna Olümpiaregatist. Sel suvel on regati peakorraldajal Kalevi Jahtklubil aga heameel avada laupäeval, 13. juulil oma sadam The Tall Ships Races ja Tallinna Merepäevade käepikendusena Pirital, kuid veel suurem heameel on seda teha sadamas, mis sai kevadel valminud uue sadamamaja tõttu sootuks uue näo ja võimalused, et võõrustada mõlema regati külalisi ja osalejaid. Kui The Tall Ships Races Tallinn 2024 põhisadamad on Vanasadam, Lennusadam ja Noblessneri sadam, siis Kalevi Jahtklubi sadam koos A. Le Coqi 67. Muhu väina regati laevastikuga lisab merepeole veel haaret juurde, tuues sel aastal merepeo ka Piritale, mis on sadamana Tallinna purjetamises ka ajalooliselt suurt ja tähtsat rolli mänginud.

A. Le Coqi Muhu väina regatil osalevaid jahte täis Kalevi jahtklubi sadamas Pirital on terveks päevaks avatud regatiküla ja tegevust leidub nii lastele kui ka täiskasvanutele. Kogu regati avapeo sündmuse info veebilehel.

Pühapäeva, 14. juuli vaatepilt Tallinna lahel saab olema erakordne ja kauaks meeldejääv, sest ajaloo suurejooneliseimal mereparaadil saavad kokku kahe ajaloolise taustaga regati laevastikud - Euroopa suurimal purjeõpperegatil The Tall Ships Races osalevad enam kui 60 erineva suurusega purjelaeva ja A. Le Coqi 67. Muhu väina regati u 100 purjejahti, lisaks ka teised meresõbrad ja huvilised. Mereparaadi info veebilehel.

Mereparaadijärgsesse päeva mahuvad veel kahed purjetamise tulevikuga seotud mõttetalgud Kalevi Jahtklubi sadamamaja saalis, regatikülas saab vaadata välikinos filmi Kontiki ja pärast seda ka jalgpalli EMi finaalmängu.

Lisaks pidustustele Tallinnas ka purjetatakse ja võisteldakse – lausa kahel päeval Tallinna lahel ja Naissaare lähistel. Alles kolmapäeval võtab regatt suuna Kärdla poole, kus tervitab kõiki saabujaid soe supp ning taaskord ei puudu programmist ka pidu ja meelelahutuslikud kultuurielamused. Lõpuks viib võistlusrada purjetajad Kärdlast Haapsallu, kus regatt võimsa pauguga lõpule jõuab. Igas sadamas kestavad pidustused mitu päeva ning oodatud on kõik purjesõbrad ja uudistajad ning kultuuriprogrammi nautlejad.

Lisaks regatielevusele ja merekogemustele jagub podcast’is ka näpunäiteid võistlejatele ning põhjalikku infot nii ürituse programmi kui ka regatil osalemise võimaluste kohta. Kuidas merel parimat sooritust teha, millega arvestada, kus osalejatele kaasa elada ning missuguseid elamusi ürituselt oodata võib – kuula pikemalt Delfi Taskust. Muhu väina regati kohta uuri regati kodulehelt või Facebookist. Merel näeme!

Jaga
Kommentaarid