Norra meistrivõistlustel astus stardijoonele üle 300 osaleja, kellest paljud said kirja isiklikku rekordit tähistava aja. Kui alguses näis, et tegu oli lihtsalt ühe väga kõrgetasemelise maratoniga, siis teisipäeval selgus karm tõsiasi.

Kui tavaliselt on täismaratoni pikkus 42,1 kilomeetrit, siis Bergeni distants osutus 800 m võrra lühemaks. Korraldajate sõnul oli tegemist inimliku veaga.

Võistluse direktori Ronny Borgen Hanseni sõnul on maratonil joostavat 5274,4 m pikkust ringi viimastel aastatel kohendatud. Seejuures mõõdeti viimati trassi pikkust möödunud aastal, kuid vaatamata sellele osutus ringi 27. juunil tehtud mõõtmise käigus 110 m lühemaks, kui oleks pidanud.

Võistluse korraldajad saatsid pärast avastuse tegemist igale maratonil osalenud sportlasele e-kirja, milles teatati raske südamega, et kõik joostud ajad tühistatakse.

„Selle meili saatmine oli meile kui korraldajatele äärmiselt piinlik, kuid kui tegime vea, peame selle eest ka vastutama. Tulevikus korraldame kindlasti veel palju võistlusi,“ selgitas Hansen.

Maratonil osalenud sportlased olid uudisest šokeeritud. Ajaga 2:44.26 esikoha pälvinud Lina Rivedal oli lausa sõnatu. „Ma tulin Norra meistriks, aga kas ma olen seda ka nüüd? Olin sellest uudisest üllatunud. Ma ei uskunud, et olukord nii hull on,“ sõnas ta.