1x
00:00

The Tall Ships Races sai alguse juba juuni viimastel päevadel Klaipėdas, 11.–14. juulil tähistab kogu laevastik purjefestivali Tallinnas Noblessneri, Lennusadama ja Vanasadama sadamais ning Kalarannas ja Kalasadamas. Tegemist on pika ajalooga maailma suurima purjeõppe regatiga, mis pakub külastajatele ja osalejatele nii võistlusmomente kui ka festivalielamusi. Laevu tuleb Tallinnasse kokku 16 riigist.

Merefestivali raames on paika pandud suurejooneline programm, mis täieneb iga päevaga. Kogeda saab meelelahutustegevusi nii merel kui maal ning põnevaid ettevõtmisi leidub nii lastele kui täiskasvanutele. Merel hullutavad külastajaid muu seas lahesõidud, meretakso, vigursõidud ja elamussõidud kaatriga. Maa peal rõõmustavad meresõpru igas sadamas tasuta muusikakontserdid ja öölaulupidu, kus esinevad tuntud Eesti artistid ning ning esitatakse ühiselt merelaule. Lisaks rikastavad festivaliprogrammi pallimängud ja erinevad sportlikud tegevused koos kalagrillivõistluse ja meremaitsete degusteerimisega. Festivalilt ei puudu ka boheemlaslikult lõbus ja suurejooneline mereparaad.

Täispika festivaliprogrammiga saab tutvuda Tall Ships Races Tallinn 2024 kodulehel: tallshipstallinn.ee/programm. Tulge mere äärde ja merele!

Millest veel saates juttu tuli, kuula lähemalt Delfi Taskust.

„Mere kutsele“ puhub tuult purjedesse Tall Ships Races Tallinn ja Eesti Jahtklubide Liit.

Jaga
Kommentaarid