Matšile läks soosikuna vastu Austria, kes oli alagrupis näidanud suurepärast mängu. Kõik keerati aga kohe pea peale ning Merih Demiral viis nurgalöögi järel Türgi juhtima juba 57. sekundil.

Demiral kerkiski võitjate sangariks ning 59. minutil lõi ta nurgalöögi järel palli peaga väravasse. Austria oli läbi mängu ründavamaks pooleks ning 66. minutil löödigi üks värav tagasi. Nurgalöögi järel rammis palli lati alla Michael Gregoritsch. Seega sündisid kohtumise kõik kolm väravat nurgalöögi järel.

Austria - Türgi.

Austria jätkas seejärel surumist, kuid tugevas vihmasajus toimunud kohtumises rohkem väravaid ei löödud.

Türgi läheb nüüd veerandfinaalis vastamisi Hollandiga. Veerandfinaaliks on Türgi ridades tagasi ka nende liider Hakan Çalhanoğlu, kes pidi matši Austriaga mängukeelu tõttu vahele jätma.

Otseblogi:

Enne mängu:

Austria on tõusnud käimasoleva turniiri suurimaks mustaks hobuseks ehk potentsiaalseks üllatajaks. D-alagrupi esimeses kohtumises kaotati Prantsusmaale 0:1. Austerlased jooksid selles matšis end aga ribadeks ning näitasid, et nad võivad kõigiga võidelda. Lõpuks kaotati ainult omavärava tõttu.

Teises kohtumises alistas Austria Poola 3:1 ning grupi viimases heitluses mängiti Holland üle 3:2. Sellega anti märku, et neilt võib väga palju oodata. Samas tuleb Austria puhul tõdeda, et trauma tõttu ei löö turniiril kaasa nende suurim staar David Alaba.

D-alagrupi võitnud Austriaga läheb vastamisi F-alagrupis teise koha saanud Türgi. Türgi alustas turniiri 3:1 võiduga Gruusia üle. Järgnevalt saadi Portugalilt 0:3 ketukas, kuid seejärel koguti end kiiresti. Alagrupiturniiri viimases matšis alistas Türgi Tšehhi 2:1.

Kaheksandikfinaalis muudab Türgi olukorra keerulisemaks tõsiasi, et mängukeelu tõttu jääb eemale nende liider Hakan Çalhanoğlu. Kaasa ei saa lüüa ka Samet Akaydin. Austerlastel on keelu all Patrick Wimmer.

Austria ja Türgi duelli võitja läheb veerandfinaalis vastamisi Rumeenia ja Hollandi matši edukama osapoolega. Antud veerandfinaal peetakse 6. juulil Berliinis.

Eeldatavad algkoosseisud:

Austria: Pentz; Posch, Danso, Lienhart, Mwene; Seiwald, Grillitsch; Laimer, Baumgartner, Sabitzer; Gregoritsch.

Türgi: Mert Günok; Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu; İsmail Yüksek, Kaan Ayhan; Kenan Yıldız, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz; Cenk Tosun.