Celtics pakkus 26-aastasele Tatumile suurimat kontrahti, mis on NBA palgareeglitega võimalik. Alates 2025. aasta suvest hakkab USA koondislane teenima summat, mis on 35% NBA järgmise hooaja palgalimiidist.

Kuna järgmise hooaja palgalimiidi number pole veel selge, ei saa Tatumi lepingu väärtust veel täpselt öelda, aga praeguste prognooside järgi on see 314 miljonit USA dollarit (praeguse kursi järgi 293 miljonit eurot). Hooajal 2025/26 peaks Tatum saama 54,1 ja hooajal 2029/30 juba 71,4 miljonit dollarit.

Kuna NBA palgalimiit kasvab väikeste eranditega igal aastal, lüüakse Tatumi rekord mõnel järgmisel suvel kindlasti üle. Seni hoidis NBA rekordit enda käes tema tiimikaaslane Jaylen Brown, kes teenib viie aastaga 285 miljonit dollarit.

Viimastel päevadel on NBA vabaagentide turu avanemisel toimunud mitu üleminekut. Mõned nopped:

  • Alates 2019. aastast Los Angeles Clippersis mänginud Paul George sõlmis nelja aasta pikkuse ja 212 miljoni dollarise lepingu Philadelphia 76ersiga. Seal hakkab 34-aastane äär tiitlit püüdma Joel Embiidi ja Tyrese Maxey’ga. Clippers vajub NBA-s aga teisejärgulisse rolli. Seal jätkavad küll Kawhi Leonard ja uue, kahe-aastase ja 70 miljonilise lepingu teinud James Harden, aga tiitlimängus enam kaasa lüüa ei suudeta.

  • Läbi sai ka Golden State Warriorsi suure kolmiku Stephen Curry, Klay Thompsoni ja Draymond Greeni ajastu. 34-aastane Thompson siirdub kolmeks aastaks ja 50 miljoni dollari eest Dallas Mavericksi, kus ta hakkab aitama Luka Doncicit ja Kyrie Irvingut.

  • 39-aastasest Chris Paulist, kes mängis viimati samuti Warriorsis, saab uuel hooajal San Antonio Spursi mängujuht. Leping pole pikk ja ülemäära kulukas (1 aasta, 11 miljonit dollarit), aga noore staari Victor Wembanyama arengus peaks Paulil olema suurepärase söödujagajana tähtis roll.