Esmaspäeval tsiteerisid teiste seas ka mitmed suured Briti väljaanded Portugali jalgpallilehte A Bolat, mis kirjutas, et Bellinghami ähvardab ebasündsa žesti eest ühemänguline võistluskeeld. Nimelt oli inglane pärast 1:1 viigivärava löömist keskringi poole kõndides teinud käega oma kubemepiirkonnas liigutuse, mis oli väidetavalt suunatud Slovakkia vahetusmängijatele. Inglane ise on seda eitanud.

Norra ringhääling NRK küsis täna hommikul Euroopa jalgpalliliidule (UEFA) saadetud meilis, kas Bellinghami ähvardab Šveitsiga mänguks võistluskeeld ja kas 21-aastase inglase suhtes on algatatud distsiplinaaruurimine.

UEFA kirjutab oma vastuses, et ainult Inglismaa Jalgpalliliidu (FA) suhtes on käivitatud distsiplinaarasi, sest nende poolehoidjad rikkusid tribüünidel korda. „Muid uurimisi pole algatatud,“ kinnitas vutiliit.

BBC-le teadaolevalt on aga Bellingham siiski uurimise all. Uuritakse „võimalikku rikkumist sündsa käitumise põhireeglite“ vastu. Süüdimõistmise korral võib 21-aastast vutimeest oodata mängukeeld, rahatrahv või mõlemat.

Bellinghami iluvärav päästis eile üleminutitel inglastele Slovakkia vastu 1:1 viigi ning lisaajal viis Harry Kane`i tabamus Inglismaa 2:1 võiduga kaheksa parema hulka.

Inglismaa ja Šveitsi veerandfinaal algab laupäeval kell 19.