Mängu normaalaeg kulges võimalustevaeselt. Portugal saatis Sloveenia värava poole 12 pealelööki, millest suuremat ohtu ei kujutanud ükski. Sloveenid kostitasid vastast viie üritusega, kuid samuti jäädi väravast kaugele.

Lisaajal hakkas aga juhtuma. Kohtumise 104. minutil niideti karistusalas maha Diago Jota, kelle kasuks määrati viga ja Portugal teenis penalti. Punkti taha asus Cristiano Ronaldo, kelle löögi suutis Sloveenia puurilukk Jan Oblak vasakust nurgast tõrjuda.

Lisaaja teises pooles avanes ka Sloveenial hiilgav võimalus võit koju tuua, kui 115. minutil pääses Pepe praagi järel väravavahiga üks ühele Leipzigi staar Banjamin Šeško. Portugali päästis vaid Diago Costa, kes hiilgas jalatõrjega, päästes oma koondise.

Mängu saatuse otsustanud penaltiseerias tõmbas pikima õlekõrre Portugal. Costa tõrjus nii Jure Balkoveci, Banjamin Verbici ja Josep Ilicici löögi ning Portugali poolelt olid täpsed Ronaldo, Bruno Fernandes ja Bernardo Silva. Portugal võitis penaltiseeria 3:0 ja kohtub reedel toimuvas veerandfinaalis Prantsusmaaga, kes alistas kaheksandikfinaalis 1:0 Belgia.

Otseblogi:

Enne mängu:

Suurte soosikute sekka kuuluv Portugal alustas turniiri raske 2:1 võiduga Tšehhi üle. Seejärel rulliti Türgist üle juba 3:0. Sellega oli alagrupi esikoht kindel. Viimases voorus anti võimalus varumeestele ning Portugal kaotas Gruusiale 0:2.

Portugali puhul tuleb välja tuua, et nende kapten Cristiano Ronaldo jooksis väljakule ka matšis Gruusiaga. Senise kolme kohtumisega ei ole ta väravaarvet siiski avanud.

Sloveenia alustas turniiri 1:1 viigiga Taani vastu. Seejärel viigistati 1:1 Serbiaga ja alagrupi kolmas mäng Inglismaaga lõppes 0:0. Sellest piisas, et ühe edukama kolmanda koha tiimina play-off’i jõuda. Sloveenia mängib Euroopa meistrivõistlustel teist korda. Senisest kuuest kohtumisest koguni viis on lõppenud nende jaoks viigiga.

Portugali ja Sloveenia kohtumise võitja kohtub veerandfinaalis Prantsusmaa ja Belgia heitluse edukama osapoolega.