Calzonale ei sobinud Rice’i lähenemine ja slovakkide peatreener otsustas Rice’i tõugata. Seepeale ägenes ka Rice, keda tormasid kohe taltsutama tiimikaaslased. Rice soovitas seepeale Calzonal lihtsalt vait jääda, kuid Ivan Toney, Ezri Konsa ja Aaron Ramsdale asusid Rice’i taltsutama. Sõnasõja ja rüseluse täpsem põhjus jäi aga Inglismaa meedial teadmata.

„Sellise mängu järel on raske sõnu leida. Oleme kõik väga kurvad. Olime nii lähedal. Inglismaal on kvaliteeti ja lõpuks tuligi Jude Bellinghami värav. See teeb haiget, et lasime endale värava lüüa viimasel minutil,“ tõdes matši järel slovakkide kapten Milan Škriniar.

„Suutsime peaaegu edasi pääseda. Kahjuks see ei õnnestunud. Lisaajal olime pool ajast vastase poolel. Olen oma meeste üle väga uhke,“ lisas Slovakkia peatreener Calzona.

Tuliselt kulgenud kohtumine ei olnud kokkuvõttes suur üllatus. Pilk ajalukku näitab, et Inglismaa koondise viimasest kümnest EM-i play-off’i kohtumisest koguni seitse on läinud lisaajale. Seega eeldatakse juba ette, et laupäevane veerandfinaal Šveitsiga kujuneb taas pikaks.

Inglismaa ja Šveitsi duellis on ajalugu selgelt inglaste poolt. Viimase 13 omavahelise kohtumise jooksul ei ole šveitslased saanud võidurõõmu tunda. Viimati suutsid nad inglased alistada 1981. aastal. Viimati mängiti omavahel 2022. aasta märtsis sõpruskohtumises, toona võitis Inglismaa 2:1.

Inglismaa meedias sai koondis tänase järel aga üsna kõvasti rappida. Rahul ei oldud peatreener Gareth Southgate’i poolt tehtud hiliste vahetustega. Lisaks said kriitikat mängijad, kes tegid matšis valusaid eksimusi. Slovakkia värava puhul kritiseeriti Kyle Walkerit. John Stones sai puid alla, kuna tema eksimuse järel oleksid slovakid peaaegu keskväljalt värava löönud. Kieran Trippier jäi aga hambusse, kuna ta söötis Phil Fodenile palli olukorras, kus viimane oli jõudnud suluseisu.