Kohtumise avasetis tehti kaks servimurret ning võitja selgitati kiires lõppmängus. Lajal alustas tiebreaki hästi, asudes kiirelt minimurdega juhtima. Paraku näitas seti viimastel punktidel paremat mängu hispaanlane, võites kiire lõppmängu tulemusega 7:3.

Lajal alustas teist setti tugevalt, minnes kiirelt murdega 2:0 juhtima. Alcaraz vastas kohe omakorda murdega ning kuni seisuni 5:5 ei loovutanud kumbki mängija oma servigeimi. Taas näitas viimastel punktidel kindlamat mängu Alcaraz, kes võitis seti tulemusega 7:5.

Viimaseks jäänud kolmandas setis näitas Alcaraz juba hoopis teist taset. Maailma kolmas reket tegi kaks kiiret murret ja enam Lajalile võimalust ei andnud. Matši lõi hispaanlane lukku teiselt matšpallilt tulemusega 6:2.

Alcaraz lõi kohtumise jooksul neli ässa ja tegi neli topeltviga, Lajal lõi seitse ässa ja tegi kaks topeltviga. Eriti efektiivne oli Alcarazi esimene palling, kust ta võitis 84% mängitud punktidest, Lajal 58%. Äralöögid jäid Alcarazi kasuks 44:24 ja mõlemad mängijad tegid 28 lihtviga. Alcaraz realiseeris murdepalle 50%-liselt (5/10) ja Lajal samuti 50%-liselt (2/4). Mängu üldpunktid jäid Alcarazi kasuks 108:83.

Enne mängu:

Lajal pääses Wimbledonis suure slämmi turniiri põhitabelisse esmakordselt. Kolmel eelneval slämmiturniiril on eestlane jäänud pidama kvalifikatsiooni avaringis.

Kui kvalifikatsiooni avaringis alistas Lajal pärast kaotatud avasetti itaallase Francesco Pasaro (ATP 131.) 5:7, 6:3, 6:3, siis teises mängus langes eestlase saagiks Portugali mängija Henrique Rocha (ATP 177.) tulemusega 7:6 (3), 6:3. Põhiturniiri pääseja otsustanud kohtumises võttis Lajal karjääri suurima võidu, alistades tund ja 41 minutit väldanud matšis austraallase James Duckworthi (ATP 78.) 6:4, 6:4, 6:4. Seejuures ei loovutanud eestlane ainsatki oma servigeimi.

„Kui esimene kord juba olen põhitabelis, siis las tuleb vastu tippude tipp. Ma tahtsin saada kedagi suurt vastu. Ma ei mõelnud kordagi Alcarazi peale, kuid arvan, et see on parim võimalik loos,“ rääkis Lajal Delfile.

21-aastane Alcaraz läheb seekordsele Wimbledoni turniirile vastu tiitlikaitsjana. Kokku on ta suure slämmi turniiridel triumfeerinud kolmel korral. Lisaks 2023. aasta Wimbledoni tiitlile on tal ette näidata tänavune Prantsusmaa lahtiste trofee ja 2022. aasta US Openi tiitel.