10-aastane Sten Soomere kuulis oma võidust juba aprillis. Kaks ja pool kuud hiljem saatis ta 68 172 pealtvaataja ees Berliini olümpiastaadionil pallimurule Manchester Citys mängiva Šveitsi kaitsja Manuel Akanji. Jalgpalli mängib Sten vabal ajal sõpradega, trennis käib UP Sport kergejõustikuklubis ja võrkpalliklubis SK Tats.

11 Eesti last saatsid EM-il kaheksandikfinaalis Šveitsi koondislasi.

„Lidli konkurss jäi meile esimest korda silma televiisorist. Mõned päevad hiljem, kui olime Lidli kaupluses järjekorras, soovitas abikaasa mul end registreerida, milleks tuli vaid äpis linnukest „soovin osaleda“ vajutada. Võiduteavitus tuli vaid mõned päevad hiljem ehk uskumatult kiirelt!“ rääkis Steni isa Sulev Soomere Delfile juba lennujaamas kojusõitu oodates.

„Esialgu võttis sõnatuks. Kui mängud juba pihta hakkasid, oli ootus suur. Olime perega mänge vaadanud ja huviga punktiseisu jälginud, sest sellest sõltus, kes edasi pääsevad ja kes meie mängule satuvad. Itaalia-Horvaatia mängu lisaminutitel löödud värav pani meid hõiskama küll,“ muljetas isa, kes on Itaalia fänn.

Sten Berliini hotelli hommikusöögilauas enne suurt päeva.

Laupäev Berliinis algas Eesti maskotilastele juba kell pool 12 päeval, kui nad vanematest eraldati ja staadionile treeningule viidi. „Neil oli seal oma programm. Näidati ette ja taha, mida võib teha ja mida mitte. Seejärel oli neil vaba aeg, kus nad said mängida ja niisama staadionil aega veeta. Vanemad jõudsid kohale kella kolmest,“ jutustas Sulev.

Sten ja Sulev Berliinis.

Itaalia Šveitsi kohtumine algas kohaliku aja järgi kell 18 ja lõppes üllatuslikult Šveitsi 2:0 võiduga. Isa ootas last tribüünil otsajoone taga nurgalipu lähistel. „Nägime diagonaalis, kuidas lapsed staadionile tulid. Emotsioonid olid muidugi väga vinged, teisiti ei saagi olla!“ sõnas isa Sulev. Sten ja teised lapsed jõudsid tribüünile umbes 5-10 minutit peale avavilet.

Sten enne mängu Berliini staadionil.

„Siis saime natuke muljetada ning juba koos mängu vaadata. Itaalia valmistas muidugi pettumuse - pole neid kunagi näinud nii kehvalt mängimas. Teisalt oli aga kena - nägi vähemalt värvaid. Lootsime natuke, et ehk jääb viiki, et näeks ka penalteid.“

Juhuslikult sattus Steni Berliini-reis perioodi, kus tema võrkpalliklubil oli käsil treener Raigo Tatriku korraldatud laager Säreveres. Laagris vaadati mängu ja elati Stenile kaasa spordisaali püsti pandud suurelt ekraanilt.

Võrkpallilaagris elati Stenile suurelt ekraanilt kaasa.

„Oleme tänulikud, et Sten Lidl Kids tiimi kuulus. Reisiprogramm oli väga hästi korraldatud. Nautisime pojaga isa-poja ühist reisi, rääkisime palju jalgpallist ja lõime endile mälestusi!“ võttis isa Sulev reisi kokku.

Kogu Lidl Kids Team projekti raames saadeti EM-ile maskotilapseks rohkem kui 1100 last, kes kõik olid vanuses 6-10 aastat.