Mängu algus oli tormiline. Suurfavoriit Hispaania haaras mängu kiirelt enda valdusesse ning lõi rohkelt võimalusi.

Gruusia suutis aga tuua mängu suure üllatuse, kui 18. minutil nõelas üllatustiim vägevalt. Hispaanlase Robin Le Normandi omaväravast läks just Gruusia 1:0 juhtima.

Hispaania oli peale avaväravat kohmetu, kuid tiitlisoosik suutis end siiski koguda. 39. minutil lõpuks neile õnn ka naeratas, kui trahvikasti joonelt saatis palli madalalt väravasse Rodri.

Teise poolaja hakul tekkis šanss Gruusial, kui Kvicha Kvaratshkelia keskväljalt tehtud löök napilt väravast mööda veeres. 59. minutil sai Hispaania aga oma tahtmise. Värava lõi peaga Fabian Ruiz.

Punasärgid lisasid 75. minutil ka kolmanda tabamuse. Eduka kontrarünnaku viimistles kliiniliselt Nico Williams.

Hispaanlaste kirstunael sündis 83. minutil, kui jala sai valgeks poolkaitsja Dani Olmo. Sel seisul sai ka kohtumine lõpuvile.

Veerandfinaalis ootab Hispaaniat ees kodumeeskond Saksamaa.

Blogi:

Hispaania ja Gruusia kaheksandikfinaalis Kölnis pannakse pall mängu kell 22. Otsepilti näitab ETV, Delfi vahendab sündmuste kõiku otseblogis.

Hispaania on mitmete ekspertide sõnul näidanud sel turniiril kõige veatumat ja ladusamat mängu, olles alagrupis võitnud 3:0 Horvaatiat, 1:0 Itaaliat ja 1:0 Albaaniat.

Gruusial on värskelt seljataga ajalooline 2:0 võit Portugali üle, lisaks tehti alagrupis 1:1 viik Tšehhiga ning kaotati 1:3 Türgile.

Omavahel on varem kohtutud kuuel korral ning Hispaania on kõik need mängud ülekaalukalt, väravatevahega 19:3 võitnud.

Gruusia peatreener Willy Sagnol: „Edasi pääseda oli väga emotsionaalne hetk. Tegime midagi ootamatut ja oleme õnnelikud. Hispaanial on rohkem taastumisaega, aga olen kindel, et ma minu mängijad on valmis ja põnevil väljakule astuma. Hispaania on selgelt selle turniiri parim meeskond, kuid homme on juba teistsugune atmosfäär ja keskkond. Kõike võib juhtuda.“

Hispaania peatreener Luis de la Fuente: „Tunnen Gruusia jalgpalli ning nende eri põlvkondade mängijaid väga hästi. Olen näinud nende jalgpalli kasvamist, mida on näha ka koondislaste arengus ja selles, millistes erinevates Euroopa liigades nad praegu mängivad. Oleme kõik olnud erinevate üllatuste tunnistajateks, mida juhtub jalgpallis edaspidigi. Gruusia võitis Portugali. Ühe mängu lõikes võib kõike juhtuda. Peame võitmiseks olema oma parimal tasemel.“