Venemaa judoliit ütles reedel oma kodulehele postitatud avalduses, et ei saa ROK-i otsust aktsepteerida. „Lootsime lõpuni, et terve mõistus ja soov korraldada täielikke olümpiamänge koos Venemaa ja Valgevene sportlastega on poliitilistest intriigidest olulisemad. Kahjuks meie lootused ei täitunud. Venemaa judoliit otsustas nendes oludes ühehäälselt, et ei lepi nende alandavate tingimustega ega osale Pariisi mängudel ROK-i ametnike poolt pakutud vormis,“ seisis avalduses.

ROK saatis Vene judokatest kutse vaid Valeri Jendovitskile, Makhambdek Makhamadbekovile, Elis tartsevale ja Dali Liluašvilile.

Iltalehti kirjutas juuni alguses Ukraina meediale viidates, et vähemalt kaks Vene judokat, kelle kohalik alaliit on olümpiaks üles andnud, rikuvad ROK-i reegleid, mille kohaselt ei tohi Vene ja Valgevene olümpiasportlased olla seotud kohalike jõustruktuuridega. Ukraina väljaanne tuvastas, et 27-aastane Mihhail Igolnikov on aga Venemaa sõjaväe leitnant, olles 2019. aastal võitnud sõjaväelaste MM-il kaks kuldmedalit ning poseerinud koos Vladimir Putiniga.

Sidemed sõjaväega tuvastati ka 24-aastase Madina Taimazova puhul, kes kuulub armee spordiklubisse CSKA. Ukraina saidi Babeli andmetel andis Putin 2020. aastal ka Taimazovale kodumaa teenimise eest aumärgi. Aasta hiljem pälvis judokas Venemaa aasta sõduri tiitli. 2022. aastal poseeris Taimazova Putinit ja Ukraina sõda toetava plakati ees.