Juba mängu algul võttis Šveits ohjad enda kätte.

Esimese väravani jõudis just Šveitsi meeskond, kui 37. minutil saatis Remo Freuler palli ilusa rünnaku järel Itaalia väravavaht Gianluigi Donnarumma selja taha. See aga itaallasi ei elavdanud ning poolaeg lõppeski punasärkide eduseisul.

Teine poolaeg algas sinisärkide jaoks katastroofiliselt. Juba avavile järel kaotati pall, mille järel võtsid šveitslased üles kauni rünnaku, mille lõpetas külmavereliselt Ruben Vargas, lüües trahvikasti äärest nahkkera tagumisse ristnurka.

Itaalia ei suutnudki tegelikult kordagi tiitlikaitsja väärilist survet vastaste väravale peale panna. Kahel korral jõuti postini. Esimene neist sündis 52. minutil, kui šveitslase peast maandus pall peaaegu Yan Sommeri väravas.

Teine värava raamistikku tabanud löök tekkis 74. minutil, kui hea läbisöödu järel sai löögile Gianluca Scamacca.

Itaalia kahvatust tõestab ka fakt, et meeskond sai mängu jooksule raamidesse vaid ühe pealelöögi.

Otseblogi:

Enne mängu

Itaalia mängis alagrupiturniiril kahvatult ja pääses edasi väga napilt. Itaallased alistasid Albaania 2:1, kaotasid Hispaaniale 0:1 ja viigistasid tänu Mattia Zaccagni viimase üleminuti väravale Horvaatia vastu 1:1. Kõigest neli punkti andsid Itaaliale siiski Hispaania järel teise koha, sest Horvaatia piirdus kahe punktiga.

Šveits on seevastu näidanud üsna kindlalt mängu ja edenes A-grupist play-offi Saksamaa järel teisena. Šveitslased võitsid Ungarit 3:1 ning viigistasid nii Šotimaa kui Saksamaaga 1:1. Sakslased päästsid seejuures viigipunkti alles lisaminutitel.

Distsiplinaarkaristuse tõttu ei saa Itaalial täna mängida Riccardo Calafiori ja Šveitsil Silvan Widmer.

Samad meeskonnad kohtusid ka eelmisel EMil ning siis võitis Itaalia alagrupis kindlalt 3:0.

Võimalikud algkoosseisud (uefa.com andmetel):

Itaalia: Donnarumma; Darmian, Mancini, Bastoni; Di Lorenzo, Barella, Jorginho, Cristante, Dimarco; Scamacca, Chiesa.

Šveits: Sommer; Schär, Akanji, Rodríguez; Stergiou, Xhaka, Freuler, Aebischer; Ndoye, Embolo, Vargas.