Lajal jõudis Wimbledoni põhiturniirile läbi kvalifikatsiooni. Otsustavas ringis alistas Lajal tugeva austraallase James Duckworthi (ATP 78.) kolmes setis 6:4, 6:4, 6:4. Matš kestis tund ja 41 minutit.

Lajal pole varem nii kõrge edetabeli kohaga mängija vastu mänginud. 21-aastane Alcaraz on olnud ka maailma esireket. Ta on võidutsenud korra nii French Openil, US Openil kui ka Wimbledonis. Tänavusele Wimbledoni turniirile lähebki ta tiitlikaitsjana vastu.

Põhiturniiri esimese ringi matšid algavad esmaspäeval. Lajali ja Alcarazi vaheline matš on kavas Wimbledoni peaväljakul esmaspäeval kell 15.30.

Kohtumise võitja läheb teises ringis kokku kas austraallase Aleksandar Vukici (ATP 81.) või austerlase Sebastian Ofneriga (ATP 54.).

Viimati pääses mõni Eesti meestennisist suure slämmi turniiri põhitabelisse 2018. aastal. Siis tegi Jürgen Zopp French Openil väga hea turniiri ja jõudis kolmandasse ringi. Wimbledonis mängis Zopp viimati põhiturniiril 2014. aastal. Põhitabelisse jõudis ta seal kolmel korral, alati jäi laeks esimene ring.