Nagu võis ka arvata, siis silmnähtavalt keevalised ja emotsionaalsed grusiinid tõmbasid pärast edasipääsu korraliku peo püsti. Mürgel ei toimunud mitte ainult Saksamaal ja mängupaigas Hamburgis, vaid suurem pralle leidis aset just Gruusia pealinnas Tbilisis.

Suur võit tõi elanikud tänavatele. Paljuski lehvitati autode akendest rahvuslippe ning lasti ilutulestikku nagu oleks olnud aastavahetus. Tbilisi vabaduse väljakule kogunesid sajad sõidukid ning tekitasid arusaadavalt paraja ummiku. Lauldi rahvushümni, inimesed karjusid kooris valjusti riigi nime ning pasunate heli oli kõrvulukustav.

„See on uskumatu, ma ei suuda seda sõnadesse panna. Peaksite nägema, mis riietusruumis toimus,“ juubeldas Gruusia jalgpalliliidu president.

Gruusia peaminister Irakli Kobakhidze rääkis ajakirjanikele: „See on täielik ime ja igaüks väärib rohkem, kui lihtsalt tänusõnu.“

Riigi president Salome Zourabichvili tegi sotsiaalmeedia platvormil Facebook ka postituse, kus sõnas: „Tänane näitas, et kus on usk, soov, pühendumus ja võitlusvaim, on ka võit.

Twitteris levivad klipid näitavad võimsaid hetki pealinnast.

Gruusia aga lipsu veel lõdvaks lasta ei saa, sest kaheksandikfinaalis minnake vastamisi Hispaaniaga, kes võitis B-alagrupi täiseduga.