Hollandane mõisteti 2016. aastal neljaks aastaks vangi, kuna vägistas Suurbritannias 12-aastase tüdruku.

Van de Velde pani kohutava teo toime 2014. aastal, kui reisis Amsterdamist Inglismaale Milton Keynesi, kus kohtus 12-aastase kohaliku tüdrukuga, kellega oli tutvunud Facebookis, kirjutab Briti ajaleht The Telegraph.

Kohtunik Francis Sheridan ütles oma kohtuotsust välja kuulutades muu hulgas: „Enne meie riiki tulekut olite potentsiaalne olümpiasportlane. Nüüd on see unistus purunenud. Sa oled oma elu ära rikkunud. Ilma selle kuriteota oleksite võinud olla oma spordialal tippsportlane. Noor ja naiivne laps arvas, et armastab sind, kuigi sina teadsid teda vaid internetist.“

Van de Veldel lubati karistust kanda kodumaal ning ta pääses pärast aastast vanglas viibimist vabadusse ja jätkas karjääri rannavõrkpallis.

29-aastane hollandlane pääses Pariisi olümpiale koos oma paarilise Matthew Immersiga. Nende pääsu OMile on kinnitanud juba ka Hollandi olümpiakomitee.

Hollandi olümpiakomitee (NOC) teatas oma avalduses: „Pärast vabanemist otsis Van de Velde professionaalset nõustamist ja sai seda. Ta demonstreeris ümbritsevatele - nii eraviisiliselt kui ka ametialaselt -, et on muutunud ja juhtunu üle tõsiselt järele mõelnud.“