Laias maailmas on juba aastakümneid olnud tavapärane, et endised mängumehed astuvad üles ekspertide ja telekommentaatoritena. Tänasel päeval ka podcast’ides. Sama suundumus on aina enam hakanud hoogu sisse saama ka Eestis. Teerajaja või vähemalt üks pioneere on endine Eesti koondislane Markus Jürgenson. „Karjääri ma veel lõppenuks ei ole kuulutanud. See kõlaks kuidagi väga lõplikult,“ tõdes viimati 2022. aastal profina vutisaapad jalga tõmmanud Jürgenson.

Käimasolevate Euroopa meistrivõistluste ajal kuuleb Jürgensoni häält ETV eetris. Lisaks on ta kommentaatorina ametis Soccernetis Premium liiga mängude ajal. Samas kanalis osaleb ta regulaarselt ka „Pikk ette (ja ise järele)“ taskuhäälingusaates. „Eks kõik formaadid on erinevad ja nõuavad erinevat lähenemist,“ tunnistas ta. „Samas neid asju ma kunagi üle ei kuula. Enda hääl tundub liialt imelik.“

LP istus teisipäeva lõunal Jürgensoniga Faehlmanni kohvikus maha („Jalgpallurid käivad ikka seal,“ täpsustas ta.) ja uuris, kuidas ja miks üheks Eesti telepubliku lemmikuks kerkinud jalgpallur kommenteerimise juurde jõudis. „Pikk ette (ja ise järele)“ podcast’i kuulajad aga teavad, et Jürgenson toimetab alati mitmel rindel. Mida me siis teada saime?