Eesti ringrajasõprade rõõmuks on stardis ka Martin Rump, kelle sõiduvahendiks on Porsche 911 GT3 R. Starti läheb Martin Lionspeed X Herberth meeskonna koosseisus ning teised sõitjad on Antares Au (Hong Kong), Alexander Fach (Šveits) ning Alessio Picariello (Belgia). Viimasega on Martin teistes sarjades mitmel korral varem koos sõitnud ning ka poodiumile tulnud.

Martin Rump: „Kui see pakkumine tuli, siis ei hakanud pikalt kaaluma. Meeskond on tugev, auto kahtlemata üks GT-sarja parimaid ning Alessio näol on veel tegemist pigem sõbra, kui tiimikaaslasega. Alessiol on ette näidata mitu maineka sõidu ja ka sarja võitu. Eelmisel aastal me küll ei jaganud autot, kuid olime ühes võistkonnas European Le Mans sarjas. Antares sai eelmise aasta Spa 24-l klassivõidu. Meie klassis (Bronze Cup) on tänavu 20 autoga kõva konkurents ja me ootame kõva lahingut.“

Nagu öeldud, siis esimene Spa 24-tunni sõit toimus 100 aastat tagasi. 19. juulil 1924 läksid esimesed autod Spa-Francorchamps rajale ning tänaseks on sellest saanud suurim GT võidusõit maailmas ehk ametliku nimega CrowdStrike 24 Hours of Spa.

Stardinimekiri on pikk, kokku pea 70 sõidukit ja eriliseks teeb sõidu tõsiasi, et kõik need masinad stardivad samas masinaklassis.

„See saab olema omaette katsumus. Liiklust on rajal palju ja Spa rada on ise väljakutseterikas. 7-kilomeetrine rada ja 60+ sõidukit, aga see teebki kestvussõidud põnevaks, mitte ainult sõitjale, vaid ka pealtvaatajatele,“ sõnas Rump.

„Alati on hea rajal olla. Spas olen mitmel korral võistelnud. Omaette nähtus on siinne ilm, ka hetke prognoos lubab võistluse ajaks tugevat sadu. See segab kaarte korralikult, kestvussõit ei ole tühipaljas kihutamine, strateegial on väga suur roll,“ lisas Rump.

CrowdStrike 24 Hours of Spa kvalifikatsioonid sõidetakse homme, reedel toimub Superpole ning start põhisõidule antakse Eesti aja järgi laupäeval 17.30.