Viimasel kahel hooajal ühisliiga võitnud ukrainlaste Prometei otsustas teatavasti uuel hooajal Eesti-Läti liigas mängimisest loobuda.

Läti korvpalliliigade direktor Salvis Mētra kinnitas juuni alguses, et Ukraina ja Iisraeli meeskonnad näitavad üles huvi ühisliigaga liitumise vastu. Nüüd on konkreetsemalt esile kerkinud just Budivelniku nimi.

Kiievi Budivelnik on pärast Ukrainas alanud sõda mänginud Itaalias, osaledes Põhja-Euroopa korvpalliliigas (ENBL), Balkani rahvusvahelises liigas (BIBL), FIBA ​​Europe Cupil ja ka Ukraina meistrivõistlustel.

Eelmisel hooajal osales Budivelnik kontrollmängudes Ukraina klubidega ja alustas ka kodust meistriliigat, kuid loobus detsembri alguses turniirist mitmete probleemide tõttu, sealhulgas rahaliste probleemide ja klubi omaniku Bogdan Guljamovi vangistuse tõttu.

Sportacentrsi käsutuses olev info kohaselt vabaneb finantskuriteo eest süüdi mõistetud Guljamov vanglast 2. juulil ning pärast seda peaks selgemaks saama ka Budivelniku meeskonna uue hooaja plaanid.

Klubile lähedane allikas hindas Budivelniku Eesti-Läti liigas osalemise tõenäosust 50-50le.

Budivelnik oli Eesti-Läti liigaga ühinemise vastu huvi ilmutanud ka pärast sõja puhkemist, kuid toona jäi plaan infrastruktuuri probleemide tõttu katki.