Meistrite liiga põhiturniiril osaleb 32 võistkonda, kellest 28 on paigas. Ülejäänud neli selgitatakse septembris peetavatel miniturniiridel. Igal kvalifikatsiooniturniiril osaleb kuus võistkonda, põhiturniirile pääsevad ainult võitjad.

Kalev/Cramo sai loosimiseks teise asetuse, mis tähendas, et veerandfinaali nad mängima ei pea. Kalev alustab poolfinaalist, vastaseks on kas Slovakkia tšempion Levice või Gruusia meister Kutaisi. Emba-kumba vastu peaks Kalev/Cramo olema favoriidiseisuses.

Võidu korral tuleb finaalis alistada kas Keravnos (Küpros), Trepca (Kosovo) või Nymburk (Tšehhi). Sellest seltskonnast on eeldatavalt tugevaim Nymburk, kes on viimasest 21 Tšehhi meistritiitlist võitnud 20.

Eelmisel hooajal tegi Nymburk kaasa FIBA Europe Cupil, kus jõuti veerandfinaali. Seal jäädi kahe mängu kokkuvõttes 30 punktiga alla Varesele (Itaalia). Vahegrupis edestati muuhulgas Gravelines-Dunkerque’i (Prantsusmaa) ja Manisat (Türgi).

Lisaks Nymburkile oli esimese asetusega ka Portugali meister Lissaboni Benfica, kes pääses eelmisel hooajal Meistrite liiga põhiturniirile. Seal jääda alagrupis küll ühe võidu ja viie kaotusega viimaseks, aga vastased olid tugevad: Jeruusalemma Hapoel, Saloniki PAOK ja Istanbuli Galatasaray.

Võrreldes Nymburkiga peaks Benfica olema üsna sama masti võistkond. seega ei pea Kalev/Cramo loosiõnne või selle puudumise üle liialt nurisema.

Kalev/Cramo püüdis Meistrite liiga põhiturniirile pääseda ka 2023. aasta sügisel, aga siis jäädi kvalifikatsiooniturniiril poolfinaalis alla Norrköpingi Dolphinsile (Rootsi). FIBA Europe Cupil piirduti alagrupiturniiriga.

Kui Kalev/Cramol õnnestuks tänavu Meistrite liiga põhiturniirile pääseda, minnakse alagrupis vastamisi Istanbuli Galatasaray (Türgi), Promithease (Kreeka) ja Rasta Vechtaga (Saksamaa).