Kuigi Inglismaa Kölnis tehtud 0:0 viik Sloveeniaga tähendas, et C-grupi esikoht kuulus viie punktiga inglastele ja nad läksid eeldatavalt lihtsamasse tabelipoolde, ei olda jalgpalli sünnimaal omade mängupildiga absoluutselt rahul.

Peatreener Southgate ütles pressikonverentsil, et ta mõistab, miks fännid oma pahameelt välja näitavad, aga mõnes mõttes tekitab see temas ka hämmingut.

„Tiimile on parem, kui see narratiiv on minu, mitte mängijate vastu. Aga see tekitab ebatavalise keskkonna, kus olla. Ma pole näinud, et selline asi juhtuks ükskõik, millise muu koondise puhul, kes alagrupist edasi pääseb. Sellegipoolest - mõistan seda, ma ei poe peitu ja olen mängijate üle uhke,“ vahendas juhendaja sõnu BBC.

„Mina saan (pahameelega) hakkama, aga vajan, et fännid jätkaksid mängijate toetamist,“ lisas ta.

Inglismaa võitis C-alagrupis 1:0 Serbiat, tegi 1:1 viigi Taaniga ja 0:0 viigi Sloveeniaga. Kaheksandikfinaalis kohtub Inglismaa kas Hollandi või E-grupi kolmanda koha võistkonnaga (Belgia, Rumeenia, Slovakkia või Ukraina). Kui Inglismaa võidab, minnakse veerandfinaalis vastamisi kas Itaalia või Šveitsiga.