Mõlemad võistkonnad läksid kohtumisele vastu erinevate eesmärkidega: Poola soovis mängida oma au eest, Prantsusmaa eesmärk oli kaitsta suurfavoriidi rolli ja võita alagrupp, et vältida sattumist ühele tabelipoolele Saksamaa, Hispaania ja Portugaliga. Selgelt oli näha, et Prantsusmaa peatreener Didier Deschamps läks mängu võitma ning ümber lükkama meedialt tulnud kriitikanooli, kuidas ta pole suutnud noortest ja andekatest mängijatest koosnevat koondist mängima ja väravaid lööma panna.

Poola tegi koosseisus suuri muudatusi ja tõi sisse värskemaid jalgu, mis toetaksid nende superstaar Robert Lewandowskit. Prantsusmaa seevastu nii suuri muudatusi ei teinud – väljaarvatud Kylian Mbappe kauaoodatud naasmine ja üllatuslik Antoine Griezmanni algkoosseisust väljajäämine.

Mäng ise kujunes Prantsusmaa domineerimisel. Poola lubadus – mängida ründavat jalgpalli – ei realiseerunud, sest prantslaste kaitse pani kõik nende käigud juba eos kinni. Esimesel poolajal oli Poola suurimaks staariks väravavaht Lukasz Skorupski, kes tegi kolm meisterlikku tõrjet, et päästa meeskonda kõige hullemast. Poola ise suutis esimesel poolajal üllatada vastast 34. minutil, kui Lewandowski sai kahe prantsuse kaitsemängija vahelt peaga ohtlikult löögile, ent see tõrjuti.

Teine poolaeg algas Prantsusmaa poolt tormiliselt, kui esimese viie minutiga suutis Mbappe end juba kahel korral ohtlikult pealelöögile mängida. Kohtumise 55. minutil teenis Ousmane Dembele penalti, mille Mbappe oskuslikult realiseeris. 61. minutil toodi väljakule Griezmann, Olivier Giroud ja Eduardo Camavinga, kuid oluliselt see Prantsusmaa mängu ei hoogustanud, pigem sai Poola end tagasi mängu.

71. minutil näitas Lewandowski taaskord oma klassi, kui karistas prantslaste eksimuse ära ning lõi ootamatult väravale peale. Sellele järgnes Dayot Upamecano hooletust veast karistusalas penalti Poolale. Sarnaselt eilsele Itaalia – Horvaatia mängule, asus seda lööma turniirilt lahkuva võistkonna superstaar. Nii nagu Luka Modric, mängis Lewandowski ilmselt oma viimast suurturniiri mängu ning sai võistkonnalt võimaluse see turniir nii Poola kui enda jaoks väärikalt lõpetada. Esimene penaltilöök ebaõnnestus nii ründaja kui õnneks ka väravavahi poolt, mistõttu läks löök kordamisele – teisel korral Lewandowski ei eksinud ning tulemuseks 1:1. Pärast seda sai Poola indu juurde ning hoidis ära Prantsusmaa võimaluse see mäng võidu poole tüürida.

Kohtumine lõppes küll 1:1, kuid võitjana väljus sellest Poola, kes sai turniirilt kirja punkti ja värava. Prantsusmaa peab ennast veel nüüd raskemates vastasseisudes tõestama, et nad väärivad sel turniiril edasi minemist. Prantslased on ennegi suurturniiridel veidi hiilivalt alustanud ning lõpuks end tõestanud – loodame, et see juhtub ka sel korral, sest meeskonna potentsiaal on ülisuur. Loodame, et nad oma potentsiaali ka sel turniiril realiseerivad, sest minu jaoks väärivad nad kohta vähemalt poolfinaalis.