Kalvå karjääri tähetund saabus 2023. aasta kevadel Planicas toimunud MM-il, kus ta tuli Norra teatenaiskonnaga maailmameistriks ja suutis veel kahel korral poodiumi teisele astmele murda. Möödunud talvel jäid Kalvå tulemused aga kordades kahvatumaks, kuna terve hooaja peale teenis ta vaid ühe poodiumikoha, lõpetades hooaja viimasel etapil Falunis poodiumi kolmandal astmel.

Norralanna paljastas kodumaa meediale, et teda kimbutasid möödunud hooajaks ette valmistades tõsised toitumishäired. See kõik pani omakorda suure põntsu tervele talvele.

„Soovisin liiga innukalt järgmist sammu astuda ja veelgi paremaks saada. Kiirustasin. Ma jäin liiga kõhnaks ja sõin liiga vähe. Ma tegin igasuguseid imelikke asju, minust sai justkui masin, mis lihtsalt töötas omasoodu edasi,“ tunnistas ta. „Alles mõned kuud hiljem tundsin, et olen midagi valesti teinud. Kuid selleks hetkeks oli kõik juba liiga kaua kestnud.“

Koondise treener Sjur Ole Svarstad tõdes, et nii tema kui teised juhendajad oleks pidanud Kalvå treeningutel tempot maha võtma. Suusataja ise võtab kogu vastutuse aga enda peale. „Olin nii innukas ja ei mõelnud sellele, et peaksin rohkem kaloreid tarbima. See polnud tahtlik. Langesin lõksu ja ei saanud enam ree peale tagasi,’“ lisas ta.