23-aastane Vips tegi 2023. aastal IndyCar sarjas kaasa kaks etappi, sõites Rahal Letterman Lanigan Racing (RLL) tiimi autoga number 30. Debüütvõistlusel Portlandi ringrajal sai ta nii kvalifikatsioonis kui ka põhisõidus 18. koha. Laguna Secas oli Vips ajasõidus 13., kuid finišeeris avaringi avarii tõttu 24. positsioonil.

2024. aasta hooajaks eelistas RLL Vipsile vormel 1 tiimi Haas varusõitjat Pietro Fittipaldit. Vips on siiski veel meeskonna radaril.

Läinud nädalavahetusel Laguna Secas toimunud etapi treeningute ajal uuris NBC Sports Vipsilt tema tulevikuplaanide kohta. Levivat kuuldused, et eestlasel on lootust selle hooaja lõpupoole veel IndyCaris starti pääseda.

„Töötame selle nimel,“ ütles Vips. „Tiimi poolt on soov selleks kindlasti olemas. Meil on ka neljanda auto varumootor olemas, millega Takuma Sato sõitis Indianapolis 500-t (IndyCari egiiidi all peetav Indianapolise 500 miili sõit - G.L.). Mitmed tükid peavad paika loksuma, et see teoks saaks, aga me tegutseme selle nimel.“

Vips lisas, et enamus ajast, mis ta RLL tiimis on veetnud, on ta olnud abiks simulaatoril.

„Talvel arendasime palju autot 500 jaoks. Paljud teised sõitjad on samuti simulaatoris sõitnud, kuid mina olen seal enamus ajast veetnud. Peale selle olen käinud sõitudel kaasas ning end tiimi arendustöödega kursis hoidnud.“

IndyCari hooaja lõpuni on jäänud üheksa etappi, neist kolm ovaalrajal. Vips loodab, et ka tema ovaalil lõpuks käe valgeks saab. „Loodan järgmisel aastal sõitjakoha saada, mistap oleks ovaalil vaja harjutada,“ lisas ta.