21-aastane Lajal (ATP 262.) kohtus kvalifikatsiooni avaringis itaallase Francesco Passaroga (ATP 131.) ning võitis tulemusega 5:7, 6:3, 6:3.

Lajal lõi kaks tundi kestnud mängus üheksa ässa, tegi kaks topeltviga ning realiseeris 16-st murdepallist kolm. Passaro jaoks jäigi avaseti lõpus teenitud ja realiseeritud murdepall tema ainsaks.

Eestlase arvele kogunes 30 äralööki ja 19 sundimata viga (itaallasel vastavalt 29 ja 33). Matši üldpunktid jäid kindlalt, 99:78 Lajali kasuks. Esimeselt servilt võitis Lajal lausa 89% punktidest (vastane 74%).

Eesti esinumbril oli avaseti esimeses ja üheteistkümnendas geimis kasutada murdepall, kuid paraku ei suutnud ta oma võimalusi realiseerida. Seti ainus ja otsustav murre sündis itaallase eduseisul 6:5, kui Passaro kasutas kohe oma esimese ja ainsaks jäänud murdevõimaluse ära. Esimese servi õnnestumise protsent oli eestlasel avasetis vaid 58, vastasel 74.

Teine ja kolmas sett kuulusid juba kindlalt Lajalile. Eestlane sai teises setis üheksa murdepalli, millest realiseeris kaks, ja võitis 6:3.

Eesti esinumber alustas hästi ka otsustavat setti, kui murdis kohe vastase esimese pallingu ning asus kiiresti 3:0 juhtima. Lõpuks olid tema võidunumbrid taas 6:3.

Lajal kohtub kvalifikatsiooni teises ringis portugallaste Jaime Faria (ATP 175.) ja Henrique Rocha (ATP 177.) duelli võitjaga.

Lajal on varem mänginud kolme suure slämmi turniiri kvalifikatsioonis, kuid alati kaotanud kohe avakohtumises.

Wimbledoni tänavune põhiturniir peetakse 1. - 14. juulini.