26. juunil 60. sünnipäeva tähistav Mäkinen kasvatab Jyväskylä lähedal Puuppolas koos onupojaga vilja. Soomlane ei häbene ka ise käsi mullaseks teha, aga suurema töö teeb ära tehnika.

„Meie käsud tulevad ülevalt,“ viitas Mäkinen intervjuus Iltalehtile satelliittehnoloogiale, mille abil teevad masinad kõik põllutööd ära nii efektiivselt kui võimalik. Samas on kõrgtehnoloogiale lootmisel ka omad varjuküljed.

„Maikuus, kevadkülvi ajal, ajas päikesetorm satellidid täiesti segadusse. Alguses mõtlesime, et meid segatakse meelega, aga selgus, et põhjus oli hoopis päikeses,“ selgitas soomlane.

Autorallist on Mäkinenile jäänud nüüdseks ainult mälestused, trofeed ja ühised tuttavad. Aktiivselt ta sellesse enam nina ei pista.

„Minu huvid on juba mujal. Olen rallimaailma nii palju näinud, et tahan midagi muud. Võin öelda, et erilist igatsust küll pole,“ rääkis ta ja lisas, et pole tänavu käinud kohal ühelgi MM-rallil. „Need pole mu graafikusse sobinud. Kuigi kalender ei dikteeri mu elu enam nii palju kui varem, on see millegipärast ikkagi igasugu asju täis.“

Lisaks põllumehe ametile meeldib Mäkinenile aega veeta mootorsaaniga sõites, suusatades, golfi mängides ja koertega tegeledes.

Viimati oli ta autoralliga seotud Toyota MM-tiimi kaudu. Aastatel 2017-21 oli ta võistkonna juht ja pärast seda Toyota mootorispordiosakonna nõuandja. Töösuhe lõppes ametlikult 2023. aasta sügisel, aga tegelikkuses jäi Mäkineni roll juba varem üsna väikeseks.

„Põhimõtteliselt rikkus COVID selle töö ära. Reisimine muutus keeruliseks. Mõlemad osapooled said aru, et mõistlikum on asi sinnapaika jätta,“ lausus ta.