Barcelona ringrajal peetud etappi alustas parimalt stardikohalt Lando Norris (McLaren), kellele järgnesid kvalifikatsioonis Verstappen (Red Bull), Lewis Hamilton ja George Russell (mõlemad Mercedes).

Selgelt parima stardi tegi Russell, kes tõusis hoobilt esimeseks. Verstappen säilitas teise koha, Norris langes kolmandaks ja Hamilton neljandaks. Kolmandal ringil möödus Verstappen DRS-i abil Norrisest, tõusis liidriks ja asus edu kasvatama.

Suuremat osa 66 ringi pikkusest Hispaania GP-st iseloomustas tiimide taktikaline mõõduvõtt. Kui Verstappen, Russell ja Hamilton käisid esimest korda rehve vahetamas 16.-18. ringil, siis Norris kutsuti sisse alles 24. ringil. Kõigile favoriitidele pandi alla keskmine rehvisegu.

Norris langes pärast boksipeatust kuuendaks, aga tänu värskematele rehvidele tegi ta ridamisi möödasõite. 32. ringil haaras ta Hamiltonilt kolmanda ja 35. ringil Russellilt teise koha. 45. ringiks, kui Verstappen liidrina teist korda rehve vahetama läks, oli edu Norrise ees kahanenud 4,4 sekundile. Kolm ringi hiljem sai uued pehmed rehvid alla ka Norris.

Verstappeni edu paisus pärast boksipeatusi korraks enam kui kaheksale sekundile. Norris nõelus vahe kiirelt pooleteise sekundi võrra väiksemaks, aga liiga ohtlikuks ta kolmekordsele maailmameistrile ei saanud. Lõpuks jäi neid lahutama 2,219 sekundit. Kolmanda koha napsas Hamilton, kes möödus tiimikaaslasest Russellist 52. ringil. Viimati jõudis 39-aastane Hamilton poodiumile eelmisel aastal Mehhikos.

Hispaania GP tulemused:

Hispaania GP 2024.

MM-sarja üldarvestuses on hooaja seitsmenda võidu saanud Verstappenil 219 punkti. Norris tõusis 150 punktiga teiseks ja täna viiendana lõpetanud Charles Leclerc (Ferrari) on nüüd 148 punktiga kolmas. Teine Ferrari sõitja Carlos Sainz jr. jätkab 116 punktiga neljandal positsioonil.

Vormel-1 hooaja 11. etapp peetakse järgmisel nädalal Austrias Spielbergis.