Poola ralli oli viimati WRC-sarjas 2017. aastal ning Tänak oli võidule väga lähedal nii 2016. kui ka 2017. aasta etapil. 2016. aastal langes ta rehvipurunemise tõttu teiseks, 2017. aastal katkestas viimasel päeval liidrikohalt. Tempos polnud aga mingit küsimust, Poola kiired kruusateed sobivad Tänakule hästi.

„Tänak on Poolas kindlasti kõige tugevam sõitja,“ teatas Latvala portaalile Rallit.fi. „Teed on paljuski samad kui toona. Thierry Neuville’ile, Elfyn Evansile, Sebastien Ogier’le ja Tänakule on need tuttavad. Sellest seltskonnast paneb Tänak kõige kiirema tempo peale. Loodan, et meil on sellele vastus olemas. Eriti Ogier’l, aga ka Evansil.“

Reedel esimesena rajale mineva MM-sarja üldliidri Thierry Neuville’i võimalustesse Latvala aga ei usu. „Sellisel kiirel rallil pole Neuville esimesena rajale minnes päris omas elemendis. Antud tüüpi võistlusel ei ole ta ilmselt kõige tugevam,“ sõnas soomlane.

Tänak läheb reedel Neuville’i järel teele teisena, Evans kolmandana, Ogier neljandana ja M-Spordi esisõitja Adrien Fourmaux viiendana. 2022. ja 2023. aasta maailmameister Kalle Rovanperä suvepuhkus jätkub ning tema Poolas starti ei tule.

MM-sarja punktiseis Poola ralli eel:

1. Thierry Neuville (Hyundai) 122 punkti
2. Ott Tänak (Hyundai) 104
3. Elfyn Evans (Toyota) 104
4. Sebastien Ogier (Toyota) 92
5. Adrien Fourmaux (M-Sport) 74
6. Takamoto Katsuta (Toyota) 52
7. Kalle Rovanperä (Toyota) 36
8. Dani Sordo (Hyundai) 27