Saksamaa ja Šveitsi kohtumises asusid 28. minutil juhtima šveitslased, kui värava alla tulnud palli saatis võrku Dan Ndoye. Eelnevalt olid võrgu sahisema pannud ka sakslased, kuid Robert Andrichi tabamus tühistati, kuna VAR tuvastas Jamal Musiala poolt tehtud vea.

Teisel poolajal oli Saksamaa lähedal penaltile, kuid Maximilian Beieri vastu tehtud viga ei peetud siiski piisavaks, et 11 m karistuslööki määrata. 84. minutil lõi Šveits teistkordselt palli võrku, kuid VAR tuvastas Ruben Vargase suluseisu.

Lõpuks nähti siiski ka veel ühte määrustepärast väravat, kui teisel üleminutil lõi peaga palli võrku Niclas Füllkrug.

Teisel samal ajal toimunud kohtumises anti matšile koguni kümme lisaminutit. Põhjuseks Barnabas Varga tõsine peavigastus. Just kümnendal lisaminutil kindlustas Ungari endale võidu. Värava sai kirja Ujpesti mängumees Kevin Csoboth.

Saksamaa võitis A-alagrupi lõpuks seitsme punktiga, Šveits oli viie silmaga teine, Ungari kolmega kolmas ja Šotimaa ühega viimane. Saksamaa ja Šveits tagasid pääsme kaheksandikfinaali. Ungari peab jääma ootama, kas kolm punkti viivad nad kuue alagrupi peale nelja edukama kolmanda koha meeskonna sekka.

OTSEBLOGI:

Enne mänge:

A-alagruppi juhib võõrustaja Saksamaa 6 punktiga. Neile järgnevad Šveits (4 p), Šotimaa (1 p) ja Ungari (0 p). Pühapäeval kell 22 lähevad vastamisi Saksamaa - Šveits ja Šotimaa - Ungari.

Saksamaal on edasipääs tagatud. Neile piisab viigist, et ka grupi võit kindlustada. Kui Šveits alistab Saksamaa, võidavad hoopis nemad grupi. Šveits vajab edasipääsu kindlustamiseks kaotuse vältimist või tuleb loota, et šotlased ei saa ungarlastest jagu.

Juhul, kui Šveits kaotab ja Šotimaa Ungarit võidab, on mõlemad nelja punkti peal. Kuna omavaheline mäng lõppes viigiliselt (1:1), hakkab lugema väravate vahe. See on šveitslastel mängu eel 4:2 ja šotlastel 2:6 ehk eelis on praegu Šveitsil. Kes omavahelises võrdluses võrdsete punktide korral kolmandaks jääb, võib veel kaheksandikfinaali jõuda. Nimelt saavad kuue alagrupi peale 16 sekka ka neli paremat kolmanda koha meeskonda.

Ungari enam kahe sekka tõusta ei saa. Nende ainus variant on võita Šotimaad ja loota, et 3 punktiga pääseb kolmandana edasi.

Mis ootab alagrupi kahte või kolme edukamat ees?

A-alagrupi võitja läheb kaheksandikfinaalis vastamisi C-alagrupi teise koha tiimiga. C-alagrupis mängivad Inglismaa, Taani, Sloveenia ja Serbia.

A-alagrupis teisena lõpetanud võistkonda ootab play-off’is ees B-alagrupis teiseks tulnud tiim. B-alagrupis mängivad Hispaania, Itaalia, Albaania ja Horvaatia. Seal on Hispaania esikoha juba taganud.

Kui A-alagrupis kolmandaks tulnud koondis pääseb samuti play-off’i, siis mängitakse seal Hispaania, Portugali või E-alagrupi võitjaga. E-alagrupis mängivad Rumeenia, Belgia, Slovakkia ja Ukraina.