Sky Sports vahendas, et viimatise Kanada GP järel saadeti meili teel kiri mitmetele meediaväljaannetele ja F1 tähtsatele ametnikele, kus süüdistati Mercedese tiimi nende sõitja Lewis Hamiltoni auto saboteerimises. Kirja saatnud isik esitles end Mercedese võistkonna liikmena.

Saksamaa autotootja võistkond algatas seepeale siseuurimise, mille käigus tuvastati, et kiri ei tulnud üheltki Mercedese töötajalt. Valeinfo levitamise osas võeti ühendust ka politseiga.

Sky Sports toob välja, et sotsiaalmeedias on juba pikemat aega levinud vandenõuteooriad teemal, et tiim eelistavat George Russellit kaasmaalasele Lewis Hamiltonile, kes teatavasti tänavuse hooaja järel siirdub Ferrarisse. Ka Russellit ennast on sotsiaalmeedias erinevate sõnumitega küberkiusatud. Neljapäeval võttis sõna ka Hamilton, kes kutsus fänne meeskonda toetama, mitte negatiivsust levitama.

Reedesel pressikonverentsil kommenteeris olukorda ka Mercedese pealik Toto Wolff. „See kiri ei tulnud meie seast. Saame tuhandeid selliseid meile. See on väga ebameeldiv, sest kohati räägitakse isegi surmast ja teistel sarnastel teemadel,“ andis austerlane mõista, missuguseid kirju võistkonna liikmed saavad.

Wolff kutsus kiusajaid „argpüksteks“ ja lisas, et politsei proovib välja selgitada saboteerimisega seotud kirja autori. „Küberkiusamine peab lõppema,“ lisas ta.

Hispaania GP-l on täna kavas kolmas vabatreening ja kvalifikatsioon. Ajasõit algab kell 17. Pühapäeval on põhisõit kavas kell 16.