Märgilisteks sündmusteks saab lugeda esimese väravateta viigi. Lisaks näitas taset Austria, Robert Lewandowski tuli tagasi väljakule ning Ukraina tõusis tuhast. Millised olid aga päeva parimad palad?

Delfi sporditoimetuse ajakirjanikud toovad pärast igat mängupäeva lugejateni kokkuvõtlikud nopped mälestusväärsematest intsidentidest.

PÄEVA TÕRJE | Patrick Pentz. Päeva teises mängus Austria ja Poola vahel, oli Piotr Zielinski väga lähedal turniiri esimesele otse karistuslöögist löödud väravale. Heast kohast löödud keerutus jõudis peaaegu posti kõrvale, kuid Austerlaste väravavaht Patrick Pentz suutis palli kaunilt tõrjuda.

PÄEVA JÄTMINE | Marco Arnautovic. Kui Austria Poola vastu 2:1 juhtima asus, sai kogu au ja kuulsuse värava löönud Christoph Baumgartner. Sellega eelnes aga fantastiline jalgpallikeeles „jätmine“, kus Arnautovic ei puutunud palli, vaid jättis nahkkera sõbrale löömiseks. Väravasöötu selle eest ei saa, kuid käesoleva liigutus aitas suurepäraselt austerlaste väravale kaasa.

PÄEVA ÄMBER | Antoine Griezmann, Adrian Rabiot. Prantsusmaa ja Hollandi mängu esimesel poolajal oli prantslastel üks suurepärane võimalus. Kõigepealt tegi Marcus Thuram suurepärase eeltöö, andis kannasöödu Adrian Rabiotile, kes üllataval kombel pealelööki ei teinud. Rabiot jagas palli hoopis Griezmannile, kes koperdas ja löögile ei jõudnud. Korralik plähmerdis.

PÄEVA TÄHT| Mykola Shaparenko. Ukraina olukord oli avapoolajal küllaltki kurb. Meeskonna mäng oli mannetu ning edasipääsu lootused peaaegu, et kustunud. Siis hakkas aga mängumeheks Mykola Shaparenko. Kõigepealt viigistas ta mängu ning siis andis ehk kogu turniiri parima söödu, kui Roman Yaremchuk Ukraina võiduvärava lõi. Kõva poiss!

PÄEVA NUMBER | Prantsusmaa vs. Holland. Kaks turniiri soosikut mängisid ühe kogu turniiri igavaima kohtumise. Kummalgi meeskonnal ei olnud palju võimalusi, kuid selline mängupilt oli ka mingil määral ootuspärane. Lõpuks lahkuvad tiimid sellest mängust tulemusega, mis tõstab nad grupis nelja punkti peale. Iga suurturniir mõtled: millal on esimene 0:0? Palju õnne kõigile, kaks vägevat satsi pakkusid üldse mitte nii vägeva mängu.

PÄEVA MASK | Kylian Mbappe. Turniiri esimeses mängus purunes prantslaste saar Kylian Mbappe ninaluu. Kogu Prantsusmaa muretses, kas mees üldse turniiril mängib, kuid tänasel soojendusel oli staar kohal ja loomulikult maskis. Jah Toomas Vara poolt välja pakutud Raio Piiroja maski Mbappe küll ei kandnud, kuid tuleb tõdeda, et eks need ole ikka parajalt stiilsemaks läinud. Ilus, must, elegantne, efektiivne.