„Suures plaanis ei muutu väga midagi. Meie teeme oma tööd samamoodi edasi. Põhivõistlus on alles ees. Kindlasti me nautisime seda momenti - ikkagi Eesti esimene kuldmedal pikal rajal, suur saavutus, mis jääb igavesti ajalooraamatusse. Oleme väga uhked, aga töö läheb edasi,“ vastas Hein Tallinna lennujaamas küsimusele, kuidas see kuldmedal sportlase ja treeneri elu muudab.

35 päeva pärast algavate Pariisi olümpiamängude eel teeb Jefimova ühe stardi veel juuli alguses Vilniuses toimuvatel juunioride Euroopa meistrivõistlustel. Õige pea kolib Jefimova Audentese spordigümnaaiumi ühiselamust Kalev Spasse, et rohkem laagrielu rütmi saada.

Mida olümpialt oodata? Jefimova ja treener Hein pole kunagi tahtnud ootusi liiga kõrgeks kruttida, rääkides ka nüüd Euroopa meistritena esmalt poolfinaali ja seejärel finaalipääsust. Selge eesmärgina on välja öeldud eelmise olümpia ehk Tokyo mängude 16. koha ületamine. Aga medal?

„Eneli puhul ma ei ütleks, et see on välistatud,“ vastas Hein. „See on kindlasti asi, millele me otseselt ei mõtle. Me teame, et seal on neli-viis naist isikliku rekordiga 1.04, Enelil on 1.06 - see on suur vahe. Aga kõik neid konkurente on ta varem võitnud. Nii et kõik on võimalik.“

Eile teatas Tallinna linn, et pikalt Tondiraba jäähalli kõrvale planeeritud 50 meetri sportbasseini ehitamine pannakse teadmata ajaks pausile. Hein võttis uudise vastu iroonilise muigega: „Ega see väga meeldiv uudis polnud. Olen üldiselt positiivne inimene, kuid olen samas kogu aeg tundnud, kas mina seal kunagi treeneritööd üldse teha saan. Midagi uut selles pole. Teeme oma tööd Kalev Spas edasi. Meie jaoks ei muutu midagi.“

Vaata pikemat usutlust Henry Heinaga videost!