„Rio olümpial 7. koha saanud tõstja teenis Pariisi olümpiapääsme tänu kohtade ümberjagamisele,“ seisis EOK teates.

Delfi sai Seimi kätte vahetult enne tema trenni minekut. „Istusin kodus autosse, hakkasin trenni sõitma ja sain vahepeal kõne, et „Palju õnne!“,“ muigas Seim.

Aprillis osales Seim Tais Phuketis toimunud tõstmise MK-etapil, kus oli viimane võimalus püüda pääset Pariisi olümpiamängudele. Toona tal seda püüda ei õnnestunud ehk olümpialootus tundus tol hetkel kustunud olevat.

Nädala alguses ei osanud Seim seega veel arvata, et hakkab reedel trennis juba olümpiaks treenima. „See tuli kindlasti ootamatult. Kaks päeva tagasi sain uudise, et tšehh (Kamil Kučera - K.R.), kes oli edetabelis minust koha võrra eespool, sai peale. Siis väike lootus tekkis, et äkki kukub keegi veel ära,“ rääkis Seim, kes oli raskekaalu edetabelis 14. kohal.

Kõnealune Kučera oli samas tabelis 13. Nüüdseks on aga mõlemad kümne seas, kes Pariisi reisivad. „Ma ei oodanud alguses, et neli meest sealt ära kukuvad.“

Rio olümpiamängude seitsmenda koha mees märkis, et nüüd tuleb ka treeningplaane omajagu muuta. „Pärast Tai MK-d sai puhatud ja viimased kuu-poolteist olen teinud tugevamalt mahtu. Rumeenia tõmmet tegin üleeile 215 kilogrammiga. Nii suuri mahtusid enam kindlasti ei tee, nüüd tuleb klassikale üle minna,“ lisas tõstja. „Nüüd hakkan rohkem tõsteid tegema, et oleksin võistluseks valmis.“

2015. aasta MM-hõbe märkis, et tervis on hetkel hea ja nüüd hakatakse teadlikult olümpiaks treenima. „180 kg ma ei ole veel rebinud ja 220 kg pole veel üles tõuganud, eks hakkan neid nüüd uuesti tegema. Samas olin alles Tais päris heas vormis, nii et peaksin saama enam-vähem normaalse vormi tagasi,“ lisas ta.