Pole midagi tavapäratut, et suurtes koondistest kehtestatakse suurturniiride ajal karmid reeglid. Seda teed on mindud ka Saksamaa rahvusmeeskonnas, kes on kodukamaral toimuva EM-i ajal isoleerinud end täielukult välismaailmast.

Koondise peatreener Julian Nagelsmann lubab siiski mängijatel mingitel hetkedel oma lähedastega koos aega veeta. Esimese erandi tegi Saksamaa loots pärast avamängus saadud 5:1 võitu Šotimaa vastu, mil mängijate lähedased said kolm päeva külastada Nürnbergi lähedal asuvat Herzogenaurachi baasi.

Avamängu järel korraldasid sakslased oma mängijate lähedastele lausa transpordi, kuna lisaks jalgpallureid vedanud bussile sõitsid Saksamaa koondise baasi väikebussid, mis vedasid jalgpallurite naisi, lapsi ja teisi pereliikmeid.

Nii jõudsid Saksamaa aja järgi kell 2.30 öösel koondise baasi näiteks Robert Andrichi abikaasa Alicia, Maximilian Mittelstadti tüdruksõber Lea Prinz ja peatreeneri kihlatu Lena Wurzenberger.

Ka pärast teises kohtumises saadud 2:0 võitu lubas Naglesmann mängijatel oma pereliikmetega kohtuda, kuid kolme päeva asemel on lähedastel sel korral lubatud jalgpalluritega koos viibida vaid üks päev.