20-aastane Knighton pole tänavusel välihooajal startinud, sest tema märtsis antud dopinguproovist leiti anaboolset steroidi trenbolooni, mis aitab lihaseid kasvatada.

USA antidopinguagentuur teatas kolmapäeval, et trenboloon sattus Knightoni kehasse saastatud liha söömise tõttu ja seega talle määratud ajutine võistluskeeld enam ei kehti. Nii saab sprinter kaasa teha Eugene’is peetavatel USA katsevõistlustel, kus selgitatakse välja Pariisi olümpiamängudele pääsejad. 200 meetri jooks algab 27. juunil.

„Õiglus võidutses,“ vahendas uudisteagentuur AP USA antidopinguagentuuri juhi Travis Tygarti sõnu. Uurimine näitas, et Knightoni postitiivses dopinguproovis oli süüdi Florida osariigis söödud härjasaba. Selle tulemuseni jõuti pärast sama söögikoha liha testimist ning intervjuusid söögikoha omaniku, Knightoni, tema tüdruksõbra ja emaga.

Päris kindlalt Kinghton ennast siiski tunda ei saa, sest rahvusvahelisel antidopinguagentuuril on võimalik otsus edasi kaevata.

Knighton võitis 2022. aasta MM-il 200 meetris pronksmedali, mullu tuli ta Budapesti MM-il samal distantsil teiseks. Tema isiklik rekord on 2022. aastal joostud 19,49, mis on maailma läbi aegade viies tulemus.