Laupäeval Hiiu staadionil toimunud kohtumises mängisid Kalju ja Flora 0:0 viiki, kuid lõpuvile järel olid võõrustajad selgelt pettunumad. Põhjuseks 84. minutil aset leidnud intsident, kus Alex Matthias Tamm pani küll palli võrku, aga millisekund varem oli kõlanud vile, sest peakohtunik Rasmus Maalinna hinnangul tehti Flora väravavahile Kristen Lapale viga. Reaalsuses kukkus Lapa siiski enda hüppe tõttu ning ükski Kalju mängija teda ei seganud.

„Minu hinnang on, et meilt võeti värav ära. Kui kohtunik juba vilistab, siis ei saa aga olukorda enam tagasi võtta,“ sõnas pettunud Tamm kohtumise järel ETV eetris.

Ning isegi Kalju lähirivaali Paide Linnameeskonna spordidirektor Gert Kams oli seda meelt, et Kaljule tehti liiga. „Huvitav oleks kohtunike osakonna kommentaari kuulda, aga mina olen ikkagi kindel, et Kaljult võeti värav ära,“ rääkis Kams Betsafe’i jalgpallisaates. „Keegi ei teinud Lapale mingit viga, see vile tuli liiga kiiresti.“

Video:

Teine poleemikat tekitanud olukord sündis 83. minutil, kui pühapäeval peetud FCI Levadia ja Tartu Tammeka kohtumises määrati tallinlaste kasuks penalti. Nurgalöögi järgses situatsioonis olid Tammeka kastis aktsioonis Rasmus Peetson ja David Kwabena Epton ja kuigi esialgu määras väljakukohtunik Andrei Karhu vea Peetsonile ning Tammeka väravavaht Richard Aland hakkas palli mängu panema, siis ühtäkki ilmus ekraanile kiri „Penalti kontroll“. Läks aega 45 sekundit, kuni Karhu VAR-i ekraani ette kutsuti ning möödus veel 50 sekundit, kuni Karhu näitas käega penaltipunktile.

„Usun, et see võeti meilt lihtsalt ära,“ oli kohtunikuga vaidlemise eest kollase kaardi saanud Aland veel Soccernet.ee otseülekandes intervjuud andeski pahane. „Ega ma rohkem kommenteerima ei hakkakski. Igaüks ajab oma asja nii hästi, kui oskab. Minu arvates tahtis meie mees palli mängida, teine tuli aga jalg ees - vastase poolt ohtlik mäng. Aga kui nemad näevad asja teistmoodi, siis järelikult nii on.“

Jalgpalliliidu kohtunike osakonnalt pole Delfi sporditoimetus veel vastust saanud.

Video:

Tehva: kes meile need punktid tagasi annab?