Boston tegi finaalseeria viiendas mängus avaveerandil 9:0 vahespurdi ja läks esimesele lühikesele pausile 10-punktilises eduseisus. Teisel perioodil kasvatati vahe 21 punkti suuruseks ning Dallas ei suutnudki enam kordagi vahet ühekohaliseks vähendada.

Tänavuse põhihooaja parim meeskond Celtics, kes asus finaali mängudega 3:0 juhtima, võitis lõpuks seeria 4:1.

Viimaseks jäänud kohtumises oli tšempionite parim Jayson Tatum, kes viskas kodupubliku ees 31 punkti, võttis kaheksa lauapalli ja andis 11 resultatiivset söötu. Finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks nimetatud Jaylen Brown lisas 21 silma ning Jrue Holiday 15 punkti ja 11 lauda.

Lätlane Kristaps Porzingis, kes oli vigastuse tõttu kaks eelmist kohtumist vahele jätnud, viskas 17 mänguminuti jooksul 5 punkti. Ühtlasi sai Porzingisest esimene lätlane, kes tulnud NBA meistriks.

Mavericksi poolel jõudis nende suurim äss Luka Doncic 28 punkti ja 12 lauapallini. Kyrie Irving tabas mängust 16-st viskest viis ja piirdus seekord 15 silmaga.

Esmakordselt pärast 2008. aastat tšempioniks tulnud Celtics on nüüd 18 meistritiitliga NBA edukaim klubi. Siiani jagati esikohta koos Los Angeles Lakersiga (17 võitu).