Portugal oli läbi kohtumise domineerivamaks pooleks, kuid avapoolajal ei suudetud oma ülekaalu tulemuseks realiseerida. Teisel poolajal jõudis esimesena sihile hoopis Tšehhi, kui 62. minutil saatis kauglöögist palli väravasse Lukaš Provod.

Portugal pikalt kaotusseisus ei olnud ning viigini jõuti 69. minutil. Jindřich Staněk tõrjus selles olukorras palli õnnetult vastu kaitsja Robin Hranači jalga ja sealt põrkus mänguvahend omakorda väravasse. Seejärel lõi värava ka Diogo Jota, kuid Cristiano Ronaldo suluseisu tõttu võeti tabamus siiski ära.

Võidu vormistas Portugal teisel üleminutil, kui Tšehhi mehed küpsetasid taas kaitses ise käki kokku. Hranači ebaõnnestunud tegutsemise järel kukkus pall vahetusest sekkunud Francisco Conceição jalale, kes mänguvahendi paarilt meetrilt võrku lükkas.

Portugal vs Tšehhi.

F-alagrupis on avavooru järel Portugalil ja Türgil kolm punkti. Tšehhil ja Gruusial on punktiarve avamata. Alagrupiturniiri teises voorus kohtuvad omavahel Portugal ja Türgi ning Gruusia ja Tšehhi.

Otseblogi:

2016. aastal Euroopa meistriks kroonitud Portugal tagas otsepääsme tänavusele EMile J-valikgrupi võitjana. Neile järgnes Slovakkia meeskond.

Saudi Araabias klubijalgpalli mängiv 39-aastane Cristiano Ronaldo teeb Saksamaa turniiril ajalugu, sest on üldse esimene jalgpallur, kes osaleb juba kuuendal EM-finaalturniiril. Ta on Euroopa meistrivõistlustel Tšehhi vastu skoori teinud juba kahel korral - 2008. ja 2012. aastal.

Turniiri eel on suur küsimus selles, milline roll kuulub Roberto Martíneze käe all igipõlisele Ronaldole. Kui valiksarjas oli ta koguni üheksas kohtumises kümnest algkoosseisus (üks kohtumine jäi vahele mängukeelu tõttu), siis paljude välismaa jalgpalliekspertide arvates pole Saksamaal tema koht algüheteistkümnes kivisse raiutud.

Tšehhi koondis jõudis EMile, kui lõpetas valikgrupis suurüllataja Albaania järel teise kohaga.

Kui Portugal võitis viimases kontrollmängus Iirimaad 3:0, siis Tšehhi tuli EMile 2:1 võidu pealt Põhja-Makedoonia vastu.

Võimalikud algkoosseisud:

Portugal: Diogo Costa; Cancelo, Pepe, Rúben Dias, Nuno Mendes; Palhinha, Vitinha, Bruno Fernandes; Rafael Leão, Ronaldo, Bernardo Silva.

Tšehhi: Staněk; Holeš, Hranáč, Krejčí; Coufal, Souček, Provod, Barák, David Jurásek; Kuchta, Schick.

Samas F-alagrupis mängivad veel ka Gruusia ja Türgi, kelle kohtumine algab täna kell 19.