Enne mängu oli Belgia favoriit, kuid Slovakkia on viimastel aastatel näidanud päris head stabiilset mängu. Seepärast oli oodata, et slovakid võivad belglastele kõva vastupanu anda. Etteruttavalt võib öelda, et tänane mäng soosis seda, et nii ka juhtuks.

Mängu algus oleks võinud Slovakkia jaoks olla üsna nukker, sest väljakul oli täielik Duko-show. Ta oli ees terav ning tekitas meeskonnakaaslastele kaks suurepärast võimalust, mida Belgia lõpuks ära ei löönud. Samal ajal muidugi ehitas ta ka endale värava, mille slovakid realiseerisid. Ei saaks öelda, et Slovakkial esimene löök hästi õnnestus, sest see läks liiga kõrgele, aga teine põrkepall lõpetas väravas – ja see on peamine. Slovakkia juhtvärav oli kindlasti Belgia jaoks šokk, sest mängu algus sellist käiku ei pakkunud.

Pärast väravat hakkasid slovakid mängu sisse elama ning suutsid saavutada hea tasakaalu. Stanislav Lobotka võttis keskväljal kontrolli enda kätte, rahustas meeskonnakaaslastega mängu ning Belgial ei lastud pikka aega ees vaba ruumi leida. Siinkohal võib öelda, et Lobotka oli üks võtmeelementidest Slovakkia võidu juures, sest ta näitas väga kõrget klassi.

Kindlasti õnnestus Slovakkial ka kaitsetegevuses neutraliseerida Kevin De Bruynet, et pallid värava all tema lähedusse või liinide vahele ei jõuaks. Ometi lubati Romelu Lukakul tekitada üks pea sajaprotsendiline võimalus, aga puude oli halb ja sealt ei tulnud midagi. Vaheajaks oli tulemus mõnes mõttes mängupildi vastu, aga 0:1 oli tõsiasi.

Teisel poolajal tegid belglased suuri muudatusi, misjärel tekkis neil kohe esimestel minutitel teravus. Samas poolaja keskel enam seda survet polnud. Kui tundus, et slovakid hoiavad mängu kontrolli all, tuli belglastele värav, mis VAR-iga ära võeti… ja siis ka teine. Belglased võivad olla pettunud, et VAR tühistas nende kaks väravat, kuid samas ei suutnud nad ise endale tekkinud teisi häid võimalusi ära kasutada. Mul on raske kommenteerida, kas käepuude Belgia teise värava kontekstis oli mõjutav ja otsustav – eks seda oskavad kohtunikud paremini selgitada. Ja mitte ainult VAR polnud poolaja võtmesõnaks, vaid ka Slovakkia enda võitluslikkus, sest nad tõesti tegid belglaste elu nii raskeks kui võimalik.

Järgmistes kohtumistes seisab Belgia seina ees, sest vigadeks neil rohkem võimalusi ei ole. Nad ei pea mingeid järeldusi tegema, vaid peavad oma masina võrreldes tänase mänguga kiiremini käima panema ning lahendama mänge natuke varem. Neil oli võimalusi seda juba Slovakkia vastu teha, kuid realiseerimine polnud lihtsalt nende kasuks.

Slovakid said aga paberil kõige tugevama vastase vastu kirja kolm punkti – nad võivad olla optimistlikud. Kui nad suudavad seda taset hoida, on nende jaoks kõik võimalik.