Tempokalt kulgenud kohtumist asus Türgi juhtima Mert Müldüri 25. minuti väravast. Kahe minuti pärast lõi Türgi ka teise, kuid see tühistati peagi suluseisu tõttu.

Gruusia vastas aga kiiresti ning 32. minutil tõi Georges Mikautadze tabloole viigiseisu. Skooriga 1:1 avapoolaeg ka lõppes.

Türgi pääses uuesti juhtima 65. minutil, kui ilusast kauglöögist saatis vasaku jalaga palli ristnurka 19-aastane Arda Güler. Lisaminutitel pani Gruusia kõik mängu ning karistuslöögi ajal tormas rünnakule ka väravavaht Giorgi Mamardashvili. See tõi peaaegu ka tulemust, kuid Gruusia õnnetuseks ei suutnud nad selles olukorras postist enamat.

Türgi karistas seejärel täispangale läinud Gruusiat valusalt ning seitsmendal üleminutil saatis Kerem Aktürkoğlu palli tühja võrku. Nii lõppeski kohtumine Türgi 3:1 võiduga.

Türgi vs Gruusia

F-alagruppi kuuluvad veel Portugal ja Tšehhi. Teise vooru kohtumised peetakse 22. juunil, kui vastamisi lähevad Gruusia – Tšehhi ning Türgi – Portugal.

Otseblogi:

Enne mängu:

Prantslase Willy Sagnoli juhendatav Gruusia teeb sel EM-il oma debüüdi suurturniiridel.

Grusiinid kuulusid EMi kvalifikatsioonis A-alagruppi, kus mängiti Hispaania, Šotimaa, Norra ja Küprosega. Kaks võitu grupi autsaideri Küprose üle ja viigid norralaste ning šotlastega jätsid Gruusia grupis neljandaks.

Ukse avas aga tunamullune Rahvuste liiga C-divisjoni võit, millega jõuti valiksarja play-off’i. Miniturniiril ootas poolfinaalis kodus ees Luksemburg. Dinamo Arenal seljatati ründaja Budu Zivzivadze kahe värava toel esimene vastane. Viis päeva hiljem võõrustati otsustavas mängus Kreekat. Kohtumise normaal- ega lisaaeg väravaid ei toonud. Penaltiseerias lõid kreeklased neljast kaks mööda (esimese tõrjus väravavaht Giorgi Mamardašvili), Gruusia sai samal ajal viiest neli sisse ning sinilind oligi kinni püütud.

Debütantide nimekaimaks meheks on keskväljavõlur Khvicha Kvaratskhelia (23). Tbilisist pärit mängumees tõusis Euroopa tasemel nimeks Napolis, aidates nad mullu üle 30 aasta Itaalia meistriks.

Türgi sai EMile otsepääsme valiksarja D-alagrupi võiduga. Türklased suutsid edestada teiste seas ka Horvaatiat ja Walesi.

Samas pole türklaste viimase aja mänguvorm kiita ning Vincenzo Montella juhendatav meeskond püsib EMi eel juba viis järjestikust mängu võiduta. Viimases kontrollmängus jäädi alla Poolale 1:2, enne seda viigistati Itaaliaga 0:0.

Türklaste äss on Milano Interi poolkaitsja Hakan Çalhanoğlu, kes lõi lõppenud hooajal Itaalia meistriliigas 13 väravat.

Võimalikud algkoosseisud (uefa.com-i andmetel):

Türgi: Günok; Ayhan, Demiral, Bardakcı, Kadıoğlu; Özcan, Çalhanoğlu; Güler, Yıldız, Aktürkoğlu; Yılmaz.

Gruusia: Mamardashvili; Kverkvelia, Kashia, Dvali; Kakabadze, Kiteishvili, Kochorashvili, Shengelia, Chakvetadze; Kvaratskhelia, Mikautadze.

Samas F-alagrupis mängivad veel ka Portugal ja Tšehhi.