Eelmisel EM-il kaheksa sekka jõudnud ja seal Inglismaale alla jäänud Ukraina koondisel on sõjakoleduste taustal sportlikult põhjust optimismiks. Ukraina koosseisust leiab nimekaid mehi, sest keskväljal möllavad Mihhailo Mudrõk (Chelsea, Inglismaa) ja Oleksandr Zintšenko (Arsenal, Inglismaa) ning koondise rünnakut veab La Liga parim väravakütt Artem Dovbõk (Girona, Hispaania).

Liiati loositi nad üsna mängitavasse E-alagruppi, kus nende vastased on Rumeenia, Slovakkia ja Belgia. „Koondis on muutunud küpsemaks, kogenumaks ja tugevamaks. Võtame näiteks koondislased individuaalsed oskused – arvan, et me ei jää belglastele alla ja oleme neist kohati isegi ees. Arvestades meie mängijate praegust motivatsiooni riigis toimuva sõja taustal, siis usun, et Ukraina koondis üllatab sel EM-il kõiki,“ sedastas ukrainlasest Tallinna FCI Levadia president Delfile.

Levada jätkas: „Täna on Ukraina armee ja Ukraina koondis üks tervik, mis täiendavad ja motiveerivad teineteist. Jalgpallurid teavad, et neid ei jälgi ainult pommivarjendites olevad sõbrad ja sugulased, vaid ka tüübid otse rindejoonelt.“

Kuna Ukraina uued tähtmängijad on üsna noored, siis vaikselt nimetatakse seda kodumaal uueks kuldseks põlvkonnaks.

„Kui võrrelda 2020. aasta ja tänast meeskonda, siis vaatamata viimase EM-i üsna positiivsele tulemustele on meeskond igati kasvanud. Juba eelmisel turniiril koondisesse kuulunud noored mehed on tõusnud maailmas esile ja neist räägitakse. See meeskond tahab peatreener Sergei Rebrovi ja spordidirektor Andrii Ševtšenko juhtimisel tõusta maailma tippmeeskondade tasemele,“ märkis Levada, kes läheb ka ise EM-ile Ukraina koondist vaatama.