Alagrupis laupäeval 16:13 Saksamaa ja 18:16 Türgi alistanud Eesti koondise pühapäev nii kena polnud. Alagrupi viimases kohtumises kaotasid sinisärgid 16:20 Poolale ning veerandfinaalis võtsid nad mõõtu Šveitsiga. Seal jäi Eesti kiirelt 0:4 kaotusseisu ja kahest punktist lähemale enam ei jõutudki.

Karl Johan Lips tõi kohtumise lõpu eel eestlased kahe punkti kaugusele (15:17), aga šveitslased vastasid kahe kaugviskega ning Siim Raudla hoolealuste turniir päädis 16:21 kaotusega. Lips viskas viimases mängus seitse, Hendrik Eelmäe kuus, Jaan Puidet kaks ning Aleksander Oliver Hint ühe punkti.

„Alustasime paraku kehvasti ja see andis tooni kogu kohtumiseks, kuid lõpuks võib öelda, et mängu me korralikult sisse ei saanudki,“ võttis korvpalliliidu vahendusel turniiri kokku koondiste peatreener Siim Raudla. „Turniiri kontekstis tegime korraliku avapäeva, kuid seevastu kehva teise päeva ehk stabiilsust me ei leidnudki ja see lõpuks ka kätte maksis. Sellegi poolest tahaks võtta kõikide mängijate ees mütsi maha, et nad olid valmis pärast pikka saalihooaega kaasa lööma.“

Slovakkias toimunud kvalifikatsiooniturniirilt pääsesid EM-ile Šveitsi ja Saksamaa meeskonnad. Lisaks neile võtavad Viinis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel osa võõrustaja Austria, tiitlikaitsja Serbia, Leedu, Holland, Prantsusmaa, Hispaania, Horvaatia, Aserbaidžaan, Läti ja Suurbritannia.

Eesti naiskond (Marta Eleri Jaama, Kadri-Ann Lass, Janne Pulk, Marie Anette Sepp) teekond päädis alagrupifaasiga, kus nad kaotasid kõik kolm kohtumist.