Mängu algusest peale oli huvitav näha, millise taktikaga meeskonnad kohtumisele vastu astusid. Kuigi Prantsusmaa oli kohtumise favoriit, siis võttis Les Bleus sisse kaitsva positsiooni ning andis initsiatiivi austerlastele. Viimased ei suutnud aga mängus eriti häid momente luua ning prantslaste kiirrünnakud olid kogu mängu jooksul ohtlikud.

Esimene ohtlik moment tekkis just kontrarünnakust kaheksandal minutil, kui Kylian Mbappe saatis palli austerlaste värava poole. Patrick Pentz suutis selles olukorras oma puuri siiski kaitsta. 36. minutil oli lähedal aga hoopis Austria, kui Cristoph Baumgartneri löögi tõrjus efektiivselt prantslaste puurilukk Mike Maignan. Kaks minutit hiljem pääses Prantsusmaa siiski juhtima, kui Kylian Mbappe hea eeltöö järel suunas palli oma väravasse Maximilian Wöber.

Teisel poolajal hoidis Austria taas nahkkera rohkem oma valduses. Häid lööke nad aga palju teha ei suutnud. Paremad võimalused tekkisid just Prantsusmaal. 55. minutil pääses Mbappe Austria väravavahiga üks-ühele, kuid lõi palli väravast mööda. Mängu jooksul tekkis valgetes särkides mänginud meeskonnal veel mitmeid häid võimalusi, kuid väravat kordagi ei sündinud.

Viimastel minutitel suutis Austria veel pisut pinget kruvida, kuid 100-protsendilise võimaluseni punasärgid ei jõudnud.

Kohtumise kaalukaim sündmus edasist turniiri vaadates võis aset leida 88. minutil, kui Mbappe nina sai vigastada kokkupõrkest Kevin Danso õlaga. Pärast arstlikku ülevaatest lahkus Mbappe mängust ja prantslased jäävad lootma, et tegu pole ninaluumurruga.

Eestiga F-valikgruppi kuulunud Austria sai kuue võidu, ühe viigi ja ühe kaotusega Belgia järel ning Rootsi ees teise koha, millega nad teenisid pääsme EM-ile. Eelmistel Euroopa meistrivõistlustel alagrupist edasi pääsenud ning 16 parema seas lisaajal Itaaliale kaotanud austerlaste seis pole sel suvel kuigi roosiline, sest vigastuse tõttu jääb nende suurim äss David Alaba turniirilt eemale.

Nii sai kaptenipaela enda käe ümber Marcel Sabitzer (Dortmuni Borussia), kes oli valikturniiril nelja tabamusega ka satsi parim väravakütt. Positiivne enne võiks olla aga see, et Ralf Rangnicki hoolealused on viimases seitsmes matšis kaotuseta.

Valiksarjas kaheksast mängust seitse võitnud ja ühe viigistanud prantslasi loetakse turniiri ühtedeks soosikuteks. Mis on kõigiti loogiline, sest viimasel neljast suurturniirist kolmes on nad mänginud finaalis.

Väikeseid küsimärke tekitab siiski Didier Deschampsi hoolealuste viimaste kuude vorm, sest märtsis kaotasid nad 0:2 Saksamaale ning juunis tegid nad Luksemburgi alistamise järel 0:0 viigi Kanadaga. Teisalt on viimati 2000. aastal Euroopa meistriks kroonitud prantslastel tippmehi igas liinis, sest ainuüksi rünnakut veavad Kylian Mbappé (alates uuest hooajast Madridi Real) ja Antoine Griezmann (Madridi Atletico).

Ka EM-i avamängus soosib ajalugu prantslasi, sest viimasest kümnest omavahelisest kohtumisest on nad võitnud seitse, viigistanud kaks ja kaotanud vaid ühe.