Mängu alustas oodatult aktiivsemalt Ukraina. Sinistes särkides mänginud meeskond proovis ohtralt ääre pealt tsenderdustega. Saadi ka löögile, kuid need kõik takerdusid kollastes särkides mänginud meeste jalgadesse.

Rumeenia ei langenud aga mängust välja. Kuigi Ukraina valdas oluliselt rohkem palli, siis esimene suurepärane võimalus tekkis just rumeenlastele. Ukrainlaste väravavaht Andriy Lunin eksis väljalöögil, selle lõikasid rumeenid vahelt. Lõpuks sai 30. minutil 21-meetrilt löögile Nicolae Stanciu, kes virutas palli tugevalt lati põrkega tagumisse ristnurka.

Ukraina esimese poolaja parim moment tekkis 37. minutil, kui Mõhhailo Mudryki tsenderduse järel oli lähedal rumeenlaste omavärav. Ühe super-hetke sai veel Rumeenia, kui prooviti otse nurgalöögist peale lüüa. Dennis Mani löök maandus aga latti.

Teisel poolajal oli koheselt aktiivsem Rumeenia. 53. minutil sai umbes 20-meetrilt löögile Razvan Marin, kelle kauglöök läks tänu väravavaht Lunini eksimusele alla nurka. Mõned minutid hiljem löödi ka kolmas, kui Denis Drăguș tegi seisuks 3:0.

Ukraina proovis küll omi momente luua, kuid heale löögiüritusele pääseti pigem vähe. See tähendaski, et Ukraina alustas turniiri nende jaoks katastroofilise kaotusega.

Mängu eel

Kaheksa aasta pikkuse pausi järel suurturniirile jõudnud Rumeenia seis on Euroopa meistrivõistluste eel üsna segane. Ühest küljest läbisid rumeenlased EM-valikturniiri kaotuseta, millega nad edestasid I-valikgrupis üsna kindlalt nii Šveitsi kui ka Iisraeli. Sealjuures jagunesid meeskonna väravad üsna võrdselt, sest koondise paremad väravakütid olid Denis Alibec (Muaither, Katar), Valentin Mihăilă (Parma, Itaalia) ja Nicolae Stanciu (Damac, Saudi Araabia) kahe tabamusega.

Kuid teisalt on Rumeenia jooksva kalendriaasta tulemused üsna kehvad, sest Edward Iordănescu hoolealused ei võitnud viimasest neljast kontrollikohtumisest mitte ühtegi. Sealjuures tegid nad 0:0 viigi Bulgaaria ja Liechtensteiniga.

Ukraina jäi oma valikgrupis Inglismaa ja Itaalia järel kolmandaks, kuid play-in turniiril alistasid nad 2:1 nii Bosnia kui ka Islandi. Kontrollkohtumistes suutsid ukrainlased viigistada Saksamaaga ja kaotasid Poolale. Ukraina koosseisust leiab nimekaid mehi, sest keskväljal möllavad Mihhailo Mudrõk (Chelsea, Inglismaa) ja Oleksandr Zintšenko (Arsenal, Inglismaa) ning koondise rünnakut veab La Liga parim väravakütt Artem Dovbõk (Girona, Hispaania).

Rumeenia parim tulemus Euroopa meistrivõistlustelt pärineb 2000. aastast, mil nad kaotasid veerandfinaalis Itaaliale. Eelmisel kolmel EM-il kaasa löönud Ukraina jõudis viimati kaheksa parema sekka, kus nad jäid alla Inglismaale. Viimastes omavahelistes kohtumistes on edu saatnud ukrainlasi, kes on rumeenlaste vastu kolm järjestikust mängu kaotuseta.

E-alagrupi teises mängus võtavad mõõtu Belgia ja Slovakkia.