Enne mängu olid mu mõtted ja ootused selgelt sellised, et võit tuleb Taanile. Küll mitte lihtsalt, aga olin üsna kindel, et nad võidavad, sest nad mängisid Sloveeniaga viimati omavahel EM-valikturniiril ja lootus oli, et võidame neid ka nüüd. Muuhulgas on mul ka sloveenlasest meeskonnakaaslane, keda väga võita tahtsin, aga seda paraku ei juhtunud.

Esimesel poolajal mängis Taani minu arvates väga hästi. Kindlasti oleksid nad mingites olukordades võinud paremini tegutseda ja Sloveenia jõudis samuti päris lähedale. Siiski mängis Taani paremini kui ma oodanud oleks, sest nende vorm ei ole juba mõnda aega olnud päris see. Teisel poolajal tundus aga, et Taani oli täiesti mängust väljas, Sloveeniat vaadates tundus aga, et nad tahavad seda võitu palju rohkem. Mängu jälgides oli kilomeetrite kaugusele näha seda, et Sloveenia värav on kohe-kohe tulemas. See jõudis aina lähemale ja siis lõpuks sündiski.

Seega ütleksin, et 1:1 oli mängupilti arvestades küllaltki aus tulemus. Ainult teise poolaja põhjal olnuks muidugi Sloveenia võitu väärinud – nad olid sellele oluliselt lähemal ja tekitasid palju rohkem võimalusi kui Taani.

Taani koondises on mõistagi suur hulk tipptasemel mängijaid, kes mängivad klubijalgpalli maailma parimates liigades. Üleval tekitavad teravust noored ründajad. Kui üldiselt võiks nende suurima trumbina välja tuua tugeva ja kindla kaitse ning kirjeldada neid kui võistkonda, keda on meeldiv väljakul mängimas vaadata, siis täna seda paraku näha ei olnud.

Küll aga tooksin täna väljakul viibinud mängijatest esile Christian Erikseni. Esimesel poolajal tegi ta sisuliselt seda, mida ise tahtis, olles kord vasakul, siis paremal äärel ja järgmisel hetkel keskväljal. Talle anti ruumi ja ta kasutas seda hästi ära. Esiletõstmist väärib ka ründaja Jonas Wind. Kui see mees mängib esimese puutega, on ta üks parimaid väljakul ning avab Taani jaoks niivõrd palju võimalusi ja olukordi.

Alagrupi lõpliku paremusjärjestuse osas on minu ootused pärast tänast veidi langenud, aga enne oli minu kindel ennustus, et esimesena pääseb edasi Inglismaa ja teisena Taani. Kolmanda ja neljanda osas ma kindel ei olnud. Muidugi on võimalus ka kolmandana sõelmängudele pääseda, aga usun siiski, et tänane oli Taani jaoks äratus ja nad suudavad ikkagi teise koha kindlustada.

EM-finaalturniiril loodan näha lahtiseid ja vaatemängulisi kohtumisi, mille puhul on raske silmi ekraanilt ära pöörata. Tiitlivõitjaks ennustasin ühes koondises tehtud videos küll Taanit, aga praeguse põhjal on Saksamaa end võimsana näidanud. Neil pole viimastel aastatel liiga hästi läinud ja ehk üllatavad nad meid!