C-alagrupi avakohtumine algas eelmiste tšempionaadil peetud kohtumistega võrreldes küllaltki rahulikult. Juhtohjad võttis enda kätte küll Taani, kuid midagi liialt ohtlikku nad luua ei suutnud.

Oodatult asus mängu juhtima just punastes särkides mänginud meeskond. Kiirelt lahti mängitud audisisseviske järel suunas palli kannaga edasi taanlaste ründaja Jonas Wind, kelle söödust lõi palli väravavõrku tähtmängija Christian Eriksen.

Taani proovis edasi nii üht, kui ka teistpidi, kuid teist väravat nad avapoolajal lüüa ei suutnud.

Teisel poolajal mäng elavnes. Taani lõi rohkelt ohtlikke võimalusi. 64. minutil nõelas Taani ohtliku kontrarünnakuga, mille tagajärjel sai värava eest löögile Rasmus Hojlund. Viimase löögi tõrjus aga sloveenide väravavaht Jan Oblak.

Sloveenia mängis südikalt ning 76. minutil tabas Benjamin Šesko kauglöök posti. 77. minutil.jõuti ka viigiväravani. Nurgalöögi järgses olukorras virutas kaugelt peale Erik Janža. Löök võttis taanlasest rikošeti ning maanduski Kasper Schmeicheli väravas.

Viimastel minutitel ei suutnud kumbki meeskond korralikku survet vastase väravale peale panna ning mäng lõppes 1:1 viigiga.

Mängu eel

Meeskonnad jagasid omavahel maid ka antud EM-i valiksarjas H-grupis, lõpetades mõlemad võrdsetel punktidel (22) 7 võidu, 1 viigi ja 2 kaotusega. Taanile andis alagrupi esikoha parem omavaheliste mängude seis.

Esimest korda valikgrupis kohtudes lepiti 19. juunil 2023 1:1 viiki, teist korda (17. novembril Taanis) võitis kodumeeskond 2:1. Selle mänguga pikenes Sloveenia võiduta seeria Taani vastu kuuele mängule (1 viik, 5 kaotust).

Statistikast rääkides... Ennustushuvilistele võiks pinget pakkuda fakt, et Taani on esimesena skoorinud tervelt 11 mängus viimasest 14-st. 10 neist mängudest on võidetud, 2 viigistatud ja 2 kaotatud.

Kihlveokontorites on Taani selge soosik (võidukoefitsient 1.70).

Teist korda EM-ile pääsenud Sloveenia peatreener Matjaz Kek: „Taani on favoriit, kuid favoriite tuleb võita. Valmistun alati parimaks tulemuseks ning teeme endast kõik oleneva, et seda saavutada.“

Sloveenia poolkaitsja Timi Max Elsnik: „Oleme siia pääsemisega oma eesmärgi saavutanud, aga see pole veel lõpp. Me ei tohiks pingiet tunda, vaid andma endast maksimumi, sest selliseid mänge ei mängita iga päev. Peaksime nautima ja näitama iseloomu - ainult nii võime edu saavutada.“

Taani peatreener Kasper Hjulmand: „Peamine on mängida oma jalgpalli meie filosoofiast lähtuvalt. Peame olema agressiivsed ja domineerivad ning olema valvsad Sloveenia tugevuste osas. Vastased on eriti head üleminekutel. Neil on Euroopa ere täht [Benjamin] Šeško, väravas [Jan] Oblak ning hea peatreener, kes on meeskonnaga töötanud juba pikka aega.“

Delfi hoiab lugejaid mängu käiguga kursis otseblogis. Eesti pinnal näitab mängu TV3.