Mäng algas selgelt Hollandi taktikepi all. Pärast mitmeid hollandlaste võimalusi sai esimese värava kirja hoopis Poola, kes lõi värava suurepärasele nurgalöögile järgnenud Adam Buksa pealöögist.

Holland tegi seejärel omad korrektuurid ning hakkas looma rohkelt võimalusi. Peale mitmeid poolakate katseid oma väravavõrku kaitsta, muukis Oranje siiski valgetes särkides mänginud meeste kaitseliini lahti. 29. minutil saatis Hollandi liider Cody Gakpo vastaste värava suunas kauglöögi, mis põrkas rikošetist Wojciech Szczęsny selja taha.

Teisel poolajal mäng aga ühtlustus. Holland ei olnud kõige teravam, kuigi mõned ohtlikud olukorrad siiski loodi. Ka Poolal olid omad võimalused. Mäng muutus, kui Hollandi peatreener Ronald Koeman tõi väljakule Wout Weghorsti, kes praktiliselt oma mängu esimesest puutest palli Poola väravapostide vahele saatis. Tabamus sündis 83. minutil.

Poola suutis enne mängu lõppu veel Hollandi väravat ohustada. Parim moment tekkis 90. minutil, kui Karol Swiderski neljakasti joonelt löögile sai. Ürituse tõrjus aga suurepäraselt Hollandi väravavaht Bart Verbruggen.

Enne mängu

Kihlveokontorid Poolale hõlpu ei ennusta. Poola võidule panustades on võimalik raha tagasi teenida suisa kuuekordselt, viigi koefitsiendiks pakutakse ühes rahvusvahelises portaalis 4.33, Hollandi võidukoefitsiendiks 1.53, mis näitab hollandlaste kindlat favoriidistaatust.

Poola pääses EM-ile läbi Rahvuste liiga play-off’i, võites poolfinaalis 5:1 Eestit ning penaltitega Walesi (normaal- ja lisaaeg jäid 0:0). EM-i eelsetes sõprusmängudes võitis Poola 7. juunil 3:1 Ukrainat ja 10. juunil 2:1 Türgit. Holland tuli teiseks EM-valikgrupis, mille võitis Prantsusmaa.

Eelpool nimetatud koefitsientides on kindlasti arvestatud ka Poola staarründaja Robert Lewandowski vigastust - meeskonna number üks staar ja kapten vigastas esmaspäevases sõprusmängus Türgiga reielihast. Usutakse, et Barcelona ründaja naaseb pallimurule mõnes järgmises alagrupimängus.

Delfi hoiab lugejaid mängu käiguga kursis otseblogis. Otseülekannet näitab Eestis TV3.