Avamängus alistas Eesti Saksamaa esinduse tulemusega 16:13. Hendrik Eelmäe viskas 5, Jaan Puidet 4, Aleksander Oliver Hint 4 ja Karl Johan Lips 3 punkti.

Päeva teises kohtumises alistati Türgi koondis 18:16. Seekord oli meeskonna resultatiivseim kapten Puidet kaheksa punktiga.

„Korvpalli suurriikide võitmine teeb alati tuju heaks, aga peame endile aru andma, et see on alles algus. Asju hakatakse otsustama homme ja kindlasti oleme võimelised palju paremini mängima. Täna suutsime siiski vastastele oma mängurütmi peale suruda ja see tõi ka võidud,“ sõnas koondise treener Priit Vene, vahendab Eesti Korvpalliliit.

Homme ootab koondist ees viimane alagrupimäng, kui algusajaga kell 12.40 kohtutakse Poolaga. Antud mängust sõltub, millisest positsioonist asub meeskond mängima samal päeval eesootavaid väljalangemismänge.

Homne kohtumine Poola vastu saab olema nähtav SIIN.

Naiste koondise jaoks lõppes turniir paraku alagrupimängudega, kui alla jäädi kõigis kolmes kohtumises. Alustuseks kaotati Poolale 9:13, seejärel Türgile 11:17 ja lõpuks Ukrainale 15:18.

„Tuleb tõdeda, et naiskonna jõudmine EMile võrduks tänasel päeval veelgi suurema üllatusena, kui see oli kaks aastat tagasi, mil sinna pääsesime. Peale kogenud Kadri-Ann Lassi oli meil sel korral väga noor koondis ja see andis ka mängudes tunda. Tuleb anda aega neil kasvada ja seeläbi peaks tulevikus tekkima ka paremad võimalused,“ võttis naiste turniiri kokku Vene.

Euroopa meistrivõistluste finaalturniir peetakse Austria pealinnas Viinis 22.-25. augustil.