Üldiselt on nii, et kui toit on maitsev, siis inimesed andestavad ka pisut pikema ooteaja üsna kiiresti. Vastupidi kindlasti ei juhtu, selgitab Ostrat, kuid lisab, et võib oma meeskonda aastatega saadud kogemuste põhjal nimetada rallitoitlustuse proffideks. Ristsed, millest on õpitud, saadi kätte juba koostöö esimesel aastal, kui korraga olid tööga ametis kõik meeskonna liikmed.

„Ma ise vihtusin taldrikuid täita, nii et selg oli läbimärg, ja see oli ka viimane kord, kui võis näha näost valget Ostrati,“ naerab kokk.

Restorani tasemel toit

VIP-aladel pakutakse külalistele toiduelamust vastavalt katse läbimise kellaajale ehk kui katse sõidetakse hommikul, pakutakse hommikusööki, ja kui lõunal või õhtusel ajal, siis vastavalt lõuna- või õhtusööki. Hilishommikul ja varajasel pärastlõunal on valikus kergemad, kuid toitvad vahepalad, kindlasti ei puudu menüüdest magustoidud.

„Oleme kohustused selliselt jaganud, et Gustav Catering tegeleb toitlustamisega poodiumialal ja kiiruskatsetel pakume Maitseelamuste toodetavaid toite. Tegime oma valiku ligi 70 erineva Maitseelamused – küpseta, naudi, ela! brändi toidu vahelt, sest need maitsed on katsetatud, meeldivad inimestele ja me oskame neid alati tippkvaliteedis valmistada,“ mainib Ostrat. Nii pakutakse rallikülalistele kehakinnituseks erinevaid pastaroogasid, võileibu, tervislikke hommikusööke, salateid ja ka crème brûlée’d.

Ostrat lisab, et nad katavad nii-öelda „kogu laua“, kuid toit on välja pandud täiesti teises võtmes: kuna toit on saanud alguse restoranis, peab see kliendini jõudma lõpuks ikkagi välimusega, mis on restorani vääriline, ehkki seda on vahepeal transporditud. Kui varem pandi portsjonid eelnevalt valmis, siis nüüd tehakse seda jooksvalt ja kliendi soovide järgi.

Plastikuvabalt serveeritud

Samuti pöörab Ostrat suurt tähelepanu Rally Estonia toidu väljastamisele: kuidas on toit pakendatud ja serveeritud, nii et seda oleks mugav püstijalu süüa, kuid see annaks siiski mõnusa ja toitva kõhutäie.

„Me ei kasuta toitu pakkudes sellel aastal plastikut: enda toidud pakendame transpordiks marmiitidesse ja siis serveerime road Ringo taaskasutatavates nõudes. Suurim väljakutse on ikkagi kogu logistika paika saamine, et toit jõuaks sööjani oma parimas küpsuses. Nii lähevad toidud meie majast välja peaaegu toorena, küpsevad teel Otepääle ja kui inimesed neid nautima hakkavad, on küpsus perfektne,“ selgitab Ostrat, kellel on aastakümneid kogemust suurte masside toitlustamisel.

Rally Estonia 2023 SS13 VIP-ala

Rally Estonia pääsmed on müügil Piletitaskus.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena